Forum

Folder Redirection ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Folder Redirection Sorunu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
463 Görüntüleme
(@ilyassaykal)
Gönderiler: 41
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


 30 .kullanıcılı bir sistemde folder redirection ile belgeler server üzerinde tutuluyor. 2. defa karşıma çıkan bir sorun var. Sorun policy nin sanki tam uygulanamamasıyla ilgili gibi görünüyor.


Kullanıcılardan birtanesinin notebook 'unu değiştirmem gerekti. Eski notebook sistemde çalışır durumdayken, başka bir notebookta domaine dahil edilip değiştireceğim kişinin kullanıcı adı ve şifresiyle login olundu. Fakat belgelerin gelmediğini gördüm. Bunun yanısıra gpupdate /force ile policyleri çekmeye çalıştım birkaçsefer, çekmiş gibi davrandı. Ama sonrasında hala belgeler in server da tutulması için yapılan folder redirection group policy sinin çalışmadığını, belgelerin hala lokelde tutulduğunu ve belgelerin yolunu değiştirmek için olan browse butonunun olmadığını (bunun sebebi folder redirection uygulanmış olması) gördüm.


Şu an kullanıcı eski notebooku ile sistemde çalışmakta ve ben yeni notebookunu ayarlamaya çalışmaktayım. Bu sorunun sebebinin ikiş ayrı bilgisayardan oturumun açılmış olması ve bu sebepten yeni notebook ta belgelerin görünmemesi, yeninden yönlendirilmemiş olması mümkün değildir diye düşünüyorum. Başka bir sebebi olmalı bence...


 

 
Gönderildi : 09/07/2008 17:10

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Sebebi büyük olasılıkla odur.
Yeni bilgisayar üzerinden Event lere bakarsan ilgli ID deki açıklamayı göreceksin.

Benzer problemi yaşadım. Eski bilgisayarı ortamdan çıkartıp denersen izinleri atayacaktır.

 
Gönderildi : 09/07/2008 17:22

(@alibirinci)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

folder redirection hizmetini kullanan kullanıcıların hesapları açıkken başka bir pc de aynı kullanıcı hesabından girmeye çalıştığınızda bu tip sıkıntılar oluşmaktadır. kullanıcı oturumunu kapatıp yenı notebookda oturum açtığınızda dosyalar gelecektir..

 
Gönderildi : 10/07/2008 22:42

Paylaş: