Forum

Gpo ile Disk Deneti...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Gpo ile Disk Denetimi ve Disk Temizleme

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
906 Görüntüleme
(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar.


Ortamda Server 2008 Ent.x86 kurulu ve 30 client var. GPO ile disk denetimi ve disk temizleme işlemi yapmak istiyorum haftalık veya aylık. Nasıl bir uygulama yapmak gerekir acaba.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 05/12/2011 20:06

(@yetisbaskal)
Gönderiler: 45
Trusted Member
 

Bence GPO ile hiç mücadele etme,

"Spiceworks" incelemeni tavsiye ederim. Admin makinada gerekli eklentileri yükledikten sonra network üzerinde ki her şeyde takla attırabiliyorsun.

 
Gönderildi : 06/12/2011 02:26

(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

İnceliyorum. Paylaşım için teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/12/2011 11:38

(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tekrardan selamlar.


Programı kurdum ve yüzeysel olarak inceledim [ ingilizce seviyim az olduğundan :)) ] Tek kelimeyle mükemmel bir program tüm network'ü olduğu gibi elinizin altına getiriyor her şey dahil olarak (modem, yazıcı, pc, server, mac adresi, ip adresi v.b.)  Network topolojisini dahi çiziyor. Fakat makinaların HDD. lerini göremiyorum. Sadece kendi bilgisayarımın HDD ini ve kurulu programları görebiliyorum. Birde network deki bulunan bilgisayarların Firewall larının kapalı mı olması gerekiyor? Çünkü her bilgisayar ikonunun sağ veya sol köşesinde bir çarpı veya ona benzer bir işaret var ve açık bir port yok gibi bir uyarı yazıyor.


Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 06/12/2011 19:10

(@yetisbaskal)
Gönderiler: 45
Trusted Member
 

Sitesinin formunu incele, Türkçe bölümde var. Her PC nin ayrıntısını ve müdahalesini kendi PC inde ki gibi görebilir, uygulayabilirsin. Modül programlar var. Her türlü setup işlemini, clean, defrag, update. Kullanıcı USB taksa sana online rapor geliyor. Gerekli ayarlamalar ile LOG kayıtları alabiliyorsun. Diyelim ki herhangi bir programın farklı versiyonları var, hepsini toplu halde update edebiliyorsun. VNC, uzaktan açma - kapama, grafik verileri. Pc kullanım istatistikleri. PC lere mesaj gönderme.  Yazıcı ikonlarını, tarayıcıları sürükle bırak, klasörleri, dosyaları hooop diğer makinaya printer tanıtıldı bile.
  Aklına ne gelirse yerinden kalkmadan yapabiliyorsun. PC sıcaklıklarına kadar bilgi parmaklarında. Computer / User kısımlarına gir. Dizin gibi düşün. Explorer kullanıyormuş gibi. X işareti olanların güvenlik duvarlarını kontrol et. Eğer güvenlik duvarı kapatmam diyorsan portunu açan ve 1e1 program ile görüştüren modüller var. 

 
Gönderildi : 06/12/2011 23:35

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 
  • Merhaba
  • ben programı indirdim ama hiç bir aygıt bulamıyor ekstra bir şey mi yapman laazım
     
    Gönderildi : 07/12/2011 13:07

    (@yetisbaskal)
    Gönderiler: 45
    Trusted Member
     

    Portala üye olduysan, ilk setup işlemlerinde gerekli şekilde network bilgilerini girdiysen (veya wizard ile) sıkıntı olmaması lazım. Sadece senin pc görünüyor ise veya pc + 1-2 server gibi, programı kaldırıp yeniden kur. Local firewall kontrolünü yap, kendi PC nin paylaşım yetkilerini kontrol et.

    ve, başka ADMİN bir PC de dene.

     
    Gönderildi : 07/12/2011 13:22

    (@Anonim)
    Gönderiler: 0
     

    Merhaba

    bu program ile networkdeki bir bilgisayardan progrm nasıl kaldırırım 

     
    Gönderildi : 08/12/2011 13:38

    Paylaş: