Forum

farklı lokasyon ser...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

farklı lokasyon server yapılandırması

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
374 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

bir fabrikada ad server var bir lokasyondada 50 kullanıcı var ve server yok. ben konuyu öğrenmek acısından bir soru sormak istiyorum. bir firmaya gittiğimde lokasyona bir server kurmak istiyourm burada ad yapısı olsun dediğimde bana nasıl senaryolar söyler. yani lokasyondaki ad merkezden bağımsız olursa şöyle olur eğer merkeze bağlarsan şöyle olur ve merkez bağlantısı için ad yi söyle kurmalısın networku şöyle yapılandırmalısın vb...


bunları toplayıp söylüyebilirmisiniz. kendi firmamızda yönetime sunacağımız senaryoları öğrenmek istiyorum . Eminimki bu işi profesyonel yapan arkadaşarın bu dizaynı ustalıkla anlatacaklarından.


saygılar

 
Gönderildi : 25/10/2011 19:02

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

diğer lokasyon bağımsız olacaksa eğer zaten standart active directory kurulumu yaparsınız. ama derlerse ki merkez ile bağlantılı olsun bu durumda merkez ile aranızda bir hattın olması gerekir, vpn yapabilirsiniz.

bu durumda da additional dc olarak kurulumu yapabilirsiniz. eğer sistem 2008 server ise Read Only domain controller da yapılabilir.

ayrı bir site yapısı da oluşturabilirsiniz. merkez site ve şube site diye ve domain controller yapınızı bu yapıya göre ayarlarsınız ki network trafiğinizi (logon işlemleri için) en iyi (optimum diyelim) kullanmış olursunuz bu durumda.

diğer bir çözüm ise, farklı bir domain adı olabilir ve merkez ile haberleşme isteyebilirler ki bu durumda da standart domain kurulumu yapılır ve iki domain arasında Trust ilişkisi kurulur ve sistem bu şekilde yönetilir.

senaryoların tamamında merkez ve şube arasında bir bağlantıya ihtiyacınız var.

 
Gönderildi : 25/10/2011 19:29

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam,


senoryolar için çok teşekkür ederim. Şöyle bir soru soruyorum kendime şimdi ben hangisini ne yapmak için kurucam. bu senaryolar hangi ihtiyaclara göre secilmeli. firma içinde ne gibi ihtiyac olacakta ben bunlardan birini secmeliyim. karşı taraf ne isterse ben ne yapmalıyım.bu kısmı biraz anlatabilirmisin rica etsem

 
Gönderildi : 25/10/2011 19:43

Paylaş: