Forum

Win2008 R2 RDP Clie...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win2008 R2 RDP Client Local Printer

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
343 Görüntüleme
(@NaciKAYA)
Gönderiler: 52
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba kullaniciya ait printer rdp yaptigi win2009 r2 serverda gozukuyor fakat ayarlarini degistiremiyor. Domain admin bile yaptigim halde bir degisiklik olmadi. Server uzerinde tanimli printer ayarlarini degistiriyor fakat kendi local printerinin ayarlarini rdp uzerinden degistiremiyor. Eksik yaptigim nedir sizce ?

 
Gönderildi : 18/10/2011 17:27

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,


Kullanıcının o printer üzerinde manage this printer hakkı var mı?

 
Gönderildi : 18/10/2011 17:37

(@NaciKAYA)
Gönderiler: 52
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Bu hakki nereden vermem gerekiyor ? Bu arada bahsi gecen printer kullanicinin local printeri server a rdp ile baglantiktan sonra uzerinde degisiklik yapmasi gerekiyor. Yanlis ifade etmis olabilirim diye tekrar yazmak istedim.

 
Gönderildi : 18/10/2011 17:39

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Anladım. Siz TS/RDS üzerindeki redirected printer için değişiklik yapmak istiyorsunuz.


Bu tasarım gereği pek mümkün değil çünkü redirected printer'ın owner'ı SYSTEM kullanıcısıdır ve oturum açtığın kullanıcı ve hatta admin dahi normal yollardan buna müdahale edemez çünkü manage this printer hakları yoktur. Oturum içinde printer tanımının properties'inde security tabında bu durumu görebilirsiniz.


Eğer kullanıcınız yetkili ise -örneğin bir admin- o oturumda redirected printer'ın owner'lığını alıp kendi kullanıcınız veya başka kullanıcılar için manage this printer izni verdikten sonra yönetebilirsiniz. Veya aynı TS/RDS üzerinde oturum açmış yetkili başka bir kullanıcı ile "print management" konsolunu kullanarak diğer oturumlar için imanage this printer izni verebilirsiniz.


Ancak önemli bir nokta şu: Tasarım gereği printer'ın sahibi kullanıcı oturumunu kapatıp yeniden bağlandığı zaman verdiğiniz manage this printer hakkı gider, redirected printer'ın sahibi ve tek yöneticisi yeniden SYSTEM kullanıcısı olur. Aynı adımları tekrar izlemeniz gerekir.


Bu gibi durumlarda kullanıcı kendi sistemi (local) üzerindeki printer'da gerekli tanımları yaptıktan sonra bağlanırsa, printer ayarları da TS/RDS oturumuna taşınır ve sonradan müdahale etmeye gerek kalmayabilir.

 
Gönderildi : 18/10/2011 18:57

(@NaciKAYA)
Gönderiler: 52
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

cok tesekkur ederim problemi cozmus oldum ama aklima takilan sey daha once win 2008 de boyle bir sorun yasamiyorduk. R2 de karsima cikti kalici bir cozum ariyorum hala 🙂

 
Gönderildi : 18/10/2011 19:28

Paylaş: