Forum

Active Directory Hk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory Hk.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@MehmetBuyuk)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar mrb sistemimde 70 think client baglı bir 2003 server enterprise r2 var ad yapısı mevcut yazıcıları otomatik tanıması ile ilgili sorunum var bazı userler localde bağlı olan bir kaç yazıcıyı otomatik olarak yüklüyor buda default yazıcı değiştiğinden dolayı kişiler farklı yazıcıları göndererek sorun oluşuyor otomatik yazıcı ve ağ bulmayı kapattım fakat gpo da bununla ilgili bir ayar bulamadım böyle bir şey varmı ikinci bir olayda kullanıcılara ben istiyorumki boşta kalma süresini ayarlayayımki kullanıcı direk olarak log off yapmadan kapatan kişileri serverden 1 saat sonra falan log off yapsın  yardımcı olursanız sevinirim.

 
Gönderildi : 07/10/2011 19:49

(@MehmetBuyuk)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim artık konu hakkında bilginiz olmadığındanmı yoksa cevap vermeye gerek duymadığınız içinmi bilmiyorum bu formda çözüm aramak yerine başka formlarda çözüm aramak daha dogru sanırım başka farmlarda arkadaşlar sağolsun kısa vadeli olarak yardımcı olmaya çalışıyorlar en azından yardımcı olmasalar bile ilgileniyorlar bu formu bir daha kullanmamak adına hepinize teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 08/10/2011 13:00

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

merhaba; forumda birçok yazar, uzman, ekip üyesi, ya da sorulara yanıt veren arkadaşlar sizlere ellerinden geldiği kadar çabuk yanıt vermeye, ilgilenmeye çalışıyorlar. fakat bilindiği üzere herkez bir yerlerde çalışıyor ve çok kıst zamanlarda belki molalarda, belki seyehat esnasında, sizlere doğru yanıtı, çözümü sunmaya çalışmaktayız. tabi bu bazen süre anlamında uzayabildiği gibi, bazen de kısa oluyor. fakat sonuç itibari ile bir şekilde yanıt dönülüyor. Forumu kullanıp kullanmama kısmı ise, yanıt geç geldi diye kullanmıyacaksanız oda sizin bileceğiniz bir iş. bu zamana kadar sorduğunuz tüm sorular yanıtlanmış 🙂


 iyi çalışmalar


 


 


gelelim sorunuzun yanıtına


Set objNetwork = CreateObject("WScript.Network")
objNetwork.AddWindowsPrinterConnection "\\server\yazıcı"


Set objNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
objNetwork.SetDefaultPrinter("\\server\yazıcı")


bu scripti .vbs olarak kaydederek gpo ile atadığınızda varsayılan yazıcı olarak bir yazıcı tanımlamış oluyorsunuz. umarım yararlı olmuştur.

 
Gönderildi : 08/10/2011 13:17

Paylaş: