Forum

DC üzerinde Ex...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DC üzerinde Exchange

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
418 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Bir firmada iki DC var. Additional DC (Server 2003 x64)  üzerinde Exchange 2010 kurulu.Exchange bazı sorunlar yaşıyor, birden mail alıp göndermeyi kesiyor ve Exchange topology servisini restart etmeden düzelmiyor. Event'lerde bir şey görünmüyor. Sorum şu; bu server üzerinden AD'yi kaldırmak istiyorum. Bu işlem sonrasında Exchange de ciddi sorunlar yaşarmıyım.


 Saygılar.

 
Gönderildi : 06/10/2011 23:27

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

ADC' yi kaldırmak (sağlıklı bir şekilde) Exchange çalışmasına bire bir etki etmeyecektir.

ADC' yi kaldırmadan önce Exchange BPA çalıştırıp, problemin tespitini yapmanızı önermekteyim. Yok eğer ADC' yi kaldırma planı aldıysanız EMC arayüzünde Exchangenin hangi AD ve hangi GC sunucularını kullandığını ve kaldırma işleminden sonra ortamdaki AD ' yi listesine ekleyip çalışabilmektemidir, kontrol etmenizi öneriyorum.

[img] [/img]

 
Gönderildi : 06/10/2011 23:50

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Fatih bey cevabınız için teşekkür ederim. Yukardaki şekil faydalı oldu benim için.


Microsoftun hatırladığım kadarı ile Exchange server'ı DC üzerine kurmayın gibi bir tavsiyesi vardı. Buna istinaden ben bunu düşündüm ve gördüğüm kadarı ile iki DC arasında replication problemi var. İkinci DC yi başka bir makine üzerine kurup  Exchange'in daha sağlıklı çalışacağını düşünüyorum. Bu sorun son 2 hafta dır meydana geliyormuş. Dediğiniz gibi BPA üzerinde analiz yaptığımda mailbox rolünün full kurulu olmadığını partially bir şekilde kurulu olduğunu söylüyor. Registry içindede bu role watermark koymuş. 


Mailbox rolünü kaldırıp tekrar kurmam database'lerde sorun yaratırmı? Birde bu Exchange 'in management konsolu da açılmıyor tabiki. MMC initialize hatası veriyor. Bu yüzden Run>mmc üzerinden exchange'i ekleyip bu şekilde yönetim yapılabiliyor. Exchange'i kaldırıp tekrar kur deseniz bile haklısınız aslında.

 
Gönderildi : 07/10/2011 13:38

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

Problem AD' den ziyade Exchange kaynaklı olarak görülüyor. AD' yi kaldırıp, etki alanında olası bir probleme neden olmaktansa (bu problem exc üzerinde farklı problem oluşturma ihtimalide bulunuyor) Exc organizasyonu içine yeni bir mbx rolü (ve diğer roller) kurup, mailboxları move etmeyi önermekteyim.

Ardından DC üzerindenki Exc remove edilmesiyle ilerleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/10/2011 22:35

Paylaş: