Forum

RDP yazıcı sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

RDP yazıcı sorunu

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
536 Görüntüleme
(@gokmenboraj)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Remote Desktop ile 10 adet user servera verilen yetkiler dahilinde bağlanabilmektedirler. Bağlandıkları anda mevcut pc lerine bağlı olan yazıcılarda görünebilmektedirler. Ancal print alınmak istendiğinde herhangi bir çıktı alınamamaktadır. Yazıcılarda hem uzak hemde localde bekleyen bir print gözükmüyor ve hata mesajıda vermiyor. Yazıcıya gönderildi diyor. Yalnız yazıcıdan herhangi bir çıktı alınamıyor. Bu durumda yapmam gereken eksik bir şeymi oldu. Bu konuda yardımlarınızı acil bekliyorum.


 İlginize şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/09/2011 17:24

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Merhabalar, anlattiginiza gore printer redirection sozkonusu. Printer redirectionla her zaman cikti alman mumkun degildir. O yuzden Print server kurmalisin. Terminal server olarak kullandigin server uzerine print rolu kurduktan sonra, uzak kullanicinin yazicilarini bu print servere ekle.

Iyi calismalar

 
Gönderildi : 14/09/2011 20:09

(@gokmenboraj)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Ferhat Bey,

Sorunumu tam anlatamadım herhalde, mesela ankara ana server ın olduğu yer, orada herhangi bir yazıcı yok sadece server ve sistem bulunuyor. Kullanıcılarda istanbulda ve herkesin kendi yazıcısı masasında bulunuyor. Bu kullanıcılar uzaktan bağlanıp işlerini yaptıktan sonra istanbuldaki ofislerinde kendi pclerine bağlı olan yazıcılardan print almak istiyorlar. Yazıcılar bağlantıda yönlendirildi olarak gözüküyor. Ancak çıktı alınamıyor.

 
Gönderildi : 15/09/2011 15:15

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Selamlar

Client uzerindeki printer driverin, server versiyonu bulunup  server uzerine yuklenmesi , Printer redirection islemlerinde sorunu en aza indirger. Tabiki GPO uzerinden redirecton ozelliginin acik olmasi gerekir. Bu arda birkac sorum olacakti,

 

Ankaradaki site ile Istanbul site arasi herhangi bir VPN soz konusumu, Eger varsa ne tur bir VPN var?

 

Ankaradaki kullandigin server isletim sistemi nedir? ve Sizin bu servere yonetici olarak erisebilirmisiniz?

 

Birde istanbuldaki yazicilar, network yazici mi yoksa usb baglimi?

 
Gönderildi : 15/09/2011 23:56

(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
 

Server 2003 mü 2008 mi?

 
Gönderildi : 16/09/2011 19:34

Paylaş: