Forum

Server 2008 üz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 üzerinde SSL’li FTP Publish Hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
423 Görüntüleme
(@akfinity)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 
Alttaki linkteki Ufuk beyin yayınladığı ftp ssl makesindeki gerekli düzenlemeyi yaptım. Fakat konu hakkında birkaç konuya acil ihtiyacım bulunmakta.Bu konular hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
 

Öcelikli olarak bu ayarları yaptıktan sonra ftp sitesine nasıl giriş yapmam gerekiyor. yani http de sertifika olduğundan https:// olarak giriş yapıyoruz ama bunda ftp de ftps://  gibi bir giriş yapıldığına hiç denk gelmedim. alttaki resimdeki gibi "custom" dan "require only credential" seçtiğimde iexplorerda giriş yapamıyorum ve alttaki uyarıyı alıyorum ama ftp ssl setting de custom yerine "require ssl connectiona" seçtiğimde bağlantıyı sorunsuz gerçekleştiriyorum. Bu yöntemle giriş yaptığımda sifrelimi girmiş oluyorum yani sertifika kullanmışmı oluyorum. https ile bağlandığımda explorerda anahtar işareti beliriyor ama ftpde bunu göremedim.

Emin olamamakla birlikte ssl sertifaklı bir Ftp ye iexplorer yerine cuteftp gibi 3. party yazılımlarla girilebildiği ve explorer ın bunu desteklemediği. bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır. Denetlemede güvenlik açığı olarak bu bulguyu yedim. ftp yi şifrelemem gerekiyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

 

require only credential ile bağlanmaya çalıştığımda altığım hata alttadır;

 

 

windows cannot access this folder. Make sure you typed the file name. Correctly and that you have permission to access the folder.

Details:

220 Microsoft FTP Services.

534 Policy request SLL. 

 

 
Gönderildi : 03/09/2011 21:32

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Ftpyi oluşturuduysanız, usersı anonymous değil, spesific user oluşturun. Ftpye bir user atayın o user ile giriş yapabilirisiniz.

 
Gönderildi : 04/09/2011 03:45

Paylaş: