Forum

LAN Bilgileri Değiş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

LAN Bilgileri Değiştirildiğinde Password Sormalı

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
424 Görüntüleme
(@MehmetAKSU)
Gönderiler: 321
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar windows server 2008 yapılı sistemde clientlar windows 7 şöyle bir durum söz konusu domain user'lar network ayarlarını değiştiremiyor bazı durumlarda değiştirmemiz gerekiyor kendi admin kullanıcımız ile girip değiştirip tekrar  o kullanıcıdan devam ediyoruz fakat bugün deneme için bir ou açtım ama hiç bir gpo atamadım oluşturmadım kullanıcı oluşturdum ou içerisinde o kullanı ile girince network ayarlarına sağ klik yapıp özellikler yapınca kullanıcı adı şifresi istedi fakat hiç bir gpo'dan almıyor yetkiyi ve bu tesadüfen oldu sanırım bu dediğim işlemi yani özelliklere girerken user name password girip ip değiştirme gpo su varmıdır admin kullanıcısını girince o ekrana değişklik yapabiliyoruz şimdidien teşekkürler.

 
Gönderildi : 19/08/2011 17:46

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Oluşturduğunuz kullanıcıyı clientlarda hangi gruba ekliyorsunuz? Users veya power users grubuna üye kullanıcılar network ayarlarını değiştiremez.

 
Gönderildi : 19/08/2011 18:11

(@MehmetAKSU)
Gönderiler: 321
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Domain User grubunda biliyorum değişmediğini yapmak istediğim şu o grubta olan nasıl bir gpo yazmalıyımki lan bilgilerini değiştirirken  admin ile login olmadan değiştireyim dediğim gibi bugün başıma geldi domain user üyesi fakat bulunduğu ou'da gpo yok default gpo danda almıyor ama lan bilgilerinden tpcp/ip değiştirmek için özelliklere basınca user name pass istiyor userla girince izin vermiyor admin girince izin veriyor sanırım çok karışık oldu yada ben anlatmayı beceremedim 🙁

 
Gönderildi : 19/08/2011 18:57

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

İşinize yararmı bilmiyorum ama deneyebilirsiniz:

- Masaüstünde kısayol yaratın, öğe kısmına "ncpa.cpl" yazın. Kısayol oluşunca sağ klik yönetici olarak çalıştır derseniz admin hesabı ile ağ özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

-Veya bir batch file yazın ve içerisinde netsh komutları ile network ayarlarını girin. Batch file ı yönetici olarak çalıştırın.  

 
Gönderildi : 19/08/2011 20:32

Paylaş: