Forum

Win 2k8 Software Ra...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win 2k8 Software Raid Problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
459 Görüntüleme
(@CagriSoydas)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle herkese merhaba.
Server teknolojilerine yeni başlamış sabırsız bir öğrenciyim :).Kendimi bu sektörde geliştirmek isteyen biriyim.ama maalesef detaylı ve profosyonel eğitim alacak kadar maddi gücüm maalesef yok.İnternetten ve bazı kaynaklardan incelediğim kadarıyla Windows 2008 Ent. Edition bir server kurdum.Elimde raid disk ve bu teknolojiye uygun ekipman olmadığı için okumakla yetındım maalesef ama tam bu sırada Software Raid olayına denk geldim.Araştırmalarım sonunda nasıl yapıldığına ait bi kaç detaylı dokuman okuyarak Software raid yaptım ama doğrumu yaptım bılemedıgım ıcınt est yaptım ılk dıskımı devre dısı bıraktıgıdmda ıkıncı dıskde basarılı bır sekılde sunucumu acabıldım.Sanırım buraya kadar sorun yok gıbı.

Oncelıkle dısklerımı dınamık dıske cevırdım.Daha sonra Dısk (0) labellı dıskım uzerıne gelıp Add Miror secenegını secerek mırorıng ıslemıne basladım.Resync %3 seklınde ıslem surdu.Mıror yapacagım dıger dıskı ıse hıc bır sekılde bolumleme yapmadıgımıda onceden belırteyım.Fakat benım aklıma takılan bır sorun var.!!

Master dıye tabır edılen ana dıskım 3 parca halında 250gb+250gb+500gb seklınde.Sıstem ıse 250gb lık ılk bolumde kurulu.?Acaba Software mıror yaparken Dısklerın ıkısıde tek parcamı olmak zorunda ?

Ufak bır sorunda su var? Anladıgım kadarıyla mırrorlama ıslemının esprısı aynı anda ıkı dıske bırden verı yazılıor dıye anladım.Pekela benım bırıncı dıskımde herhangı bır sıstem dosyası sılındıgınde de aynı sekılde ıkıncı dıskımdede sılınecekmı.Eger sılınıcekse mırorlamanın ne esprısı oluyor ? Bıde benım ıcın onemlı olan ısletım sıstemımın cokmemesı ve bu konuda mıror ıslemı dısınd bana ne onerırsınız.?

Yada ylanıs mı yapıorum mıror ıslemını bu konuda detaylı bır bılgılendırme makalesı olusuturabılırmı? SImdıden tskler..

 
Gönderildi : 10/08/2011 15:47

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Merhaba,

Ekli linkteki görsel demoyu indirip izlerseniz raid0, raid1, raid5 tam olarak ne için hangi amaçla kullanılıyor size fikir vermek açısıdan yardımcı olacaktır.

http://www.intel.com/support/motherboards/server/sb/CS-010759.htm

Saygılarımla.

 

 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 10/08/2011 15:57

Paylaş: