Forum

cluster node ilave ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

cluster node ilave problemi

15 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
890 Görüntüleme
(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar; 1 tane sunucumda cluster kurulumu yaptım.File server hizmetlerini devreye aldım. EMC marka iscsi SAN kullanıyorum, multipath kullanıyorum.Şimdi aynı özelliklerdeki 2. sunucumu node olarak ilave etmeye çalışıyorum ama waiting for notification .... hatası veriyor ve işlemi tamamlayamıyor. ilk aşamada yaptığı validation testlerini 2. denemem de yapmadı. Testleri tekrar yaptırmak için ne yapmam lazım. Bir neredeki loglarda sorun ile ilgili bilgi bulabilirim.

 
Gönderildi : 10/08/2011 13:47

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhabalar ; 

Validation testinde 2. denemede aldığınız sonuç ne oldu. Bu gibi durumlara verilebilecek cevaplar arasında şunlar olabiliyor bunları kontrol edebilirsiniz ;

WMI servisinin nodelar üzerinde düzgün çalışıp çalışmadığı bunun için wbemtest tool ile WMI sağlık kontrollerinin yapılması, Firewall kontrollerinin yapılması, AD, DNS Eventları, erişim kontrolerlleri, host üzerindeki eventlar, nsloouk ile DNS çözüm kontrolleri, son adımda nodeların reboot edilerek tekrardan validation teste sokup sonucun incelenmesi. 

 

Saygılarımla,  

 

 
Gönderildi : 10/08/2011 14:26

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Adding sezinnodeb.sezink12.local to the cluster.

Validating cluster state on node sezinnodeb.

Getting current node membership of cluster ClusterHyperV.

Adding node sezinnodeb to Cluster configuration data.

Validating installation of the Network FT Driver on node sezinnodeb.

Validating installation of the Cluster Disk Driver on node sezinnodeb.

Configuring Cluster Service on node sezinnodeb.

Waiting for notification that Cluster service on node sezinnodeb.sezink12.local has started.

Waiting for notification that node sezinnodeb is a fully functional member of the cluster.

Unable to successfully cleanup.

The server 'sezinnodeb.sezink12.local' could not be added to the cluster.
An error occurred while adding node 'sezinnodeb.sezink12.local' to cluster 'ClusterHyperV'.
This operation returned because the timeout period expired

 
Gönderildi : 10/08/2011 14:28

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Bu komutu "cluster node /forcecleanup"  nodelar üzerinde çalıştırarak daha önce yapmış olduğunuz cluster kurulumlarını kaldırıp tekrardan deneyiniz. 

 
Gönderildi : 10/08/2011 14:54

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

mevcut olan tek node ile validationda yapamadım. Validation sırasında resourcelar offline oldu sonra tekrar online oldu.Fileserver hizmeti kurduktan sonra makina adını rename etmiş bununla ilgili bir sorun olmuş olabilir mi? clusteri komple kaldırııp tekrar mı kurmamı öneriyorsunuz. SAN'deki bilgilerime birşey olmaz değil mi?

 
Gönderildi : 10/08/2011 15:07

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Validation esnasında storage ticki işaretli ise offline online olma durumu normaldir. Fileserver hizmeti kurduktan sonra makina adını rename etmiş kısmını tam anlayamadım.

Siz mevcut standalone sunucunuzu clustera dahil etmek istyor iseniz, 2 node üzerinde failover feature ve File server rolu kuruluduktan sonra validation testini geçemiyorsunuz bu aşamada clusterı kurulmamış varsayıyoruz ve daha önceki kurulum denemelerin bu komut ile kaldırıyoruz. Cluster kurulumu işe birlikte Fileserver için yeni bir IP ve name belirteceksiniz, artık kullanıcılarınız bu name üzerinden erişimi sağlayacaklar.(yada stand alone sunucunuzun DNS ismini burada kullanacaksınız)  Normal şartlarda bu yapılanlar SAN üzerindeki bilgilere bir değişiklik yapmaz ama MS 'in dediği gib her zaman önce yedeklerinizi alınız.

Bu arada akşam bu konu ile ilgili ana sayfada duyurusu yapılan bir webcastimiz olacak belli konularda fikir verebilir.  

Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 10/08/2011 15:20

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

tek node ile cluster kurulum yaptım. Quorum disk vs. her türlü validationu geçtim. Cluster için bir tane FileServer hizmeti kurdum. Adı FS2 belirledim sonra Dataları buraya atıp sharingleri ayarladıktan sonra FS2 adındaki cluster için fileserverın adını FS yaptım.Şimdi validationda hata alıyorum RPC ile ilgili. Bununla ilgili olabilir mi?

 
Gönderildi : 10/08/2011 15:27

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Yukarıdaki paylaşım cluster kurulum esnasında eski kurulumun düzgün kaldırılamadığına dair idi. Resource ismi değiltirme sistemde DNS update ile ilgili bir konu isim DNS üzerinde güncellenmemiş olabilir,  bunun için isim değişikliği yaptiğiniz FS2 objesi üzerinde cluster isminizin yetkilerini kontrol edebilirsiniz. Cluster computer objesine FS2 objesi üzerinde değişiklik yetkisi verebilirsiniz. 

Şu an RPC hatası ile ilgili başka problem alıyor iseniz root cause analiz kapsamıdan system,app event takipleri, hw logları,FW logları,hw loglarını gözden geçirmek olabilir. 

 
Gönderildi : 10/08/2011 16:51

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

2. Node olarak ilave etmeye çalıştığım sunucu da file server rolu ve failover cluster featurei yüklü. Servicelere baktığımda cluster servisi disable olarak duruyor. Disable mi olmalı ?

 
Gönderildi : 10/08/2011 17:37

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Siz başarılı bir şekilde failover içerisinde almanız durumunda servis o node üzerinde çalışır duruma gelecektir. 

 
Gönderildi : 10/08/2011 18:56

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

2. sunucuya SNAdaki diskleri iscsi initiater ile tanıttık ve connect olduktan sonra disc managementde online hale getirmedim. 2 sunucuda online olarak bağlı mı olmalı ? 2. sunucuda virtual diskleri online yapmalımıyım?

 
Gönderildi : 10/08/2011 19:54

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

2 sunucu üzerinde online olması 2 sunucununda diske erişmesi durumunda corruptiona sebep olacağından uygun olmaz. Verilen lun hiç kullanılmamış ise 2 sunucu üzerindede disk man. kısmında diskleri görüyor olmalı, nodelardan birisi üzerinde disk initilaze edip formatlamanız gerekmektedir, daha önce kullanılan bir lun ise birşey yapmanız gerek yoktur, sadece o lunun validation testinden geçebilmesi için SCSI3 PR konutlarını aldığından emin olmak gerekiyor, bu şekilde değil ise validationda buna dair bilgi verecektir. 

 

 
Gönderildi : 10/08/2011 20:13

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

ilk önce şuanda aktif olan nodeu sonra da ilave etmek istediğim nodeu restart ettim. Tekrar ekleyemediğim nodeu eklemeye çalıştım ve bu sefer oldu, çalıştı. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Dünkü eğitimde güzeldi. Geo Cluster kurarken shared folderı nerede oluşturuyoruz. SAN da mı?

 
Gönderildi : 11/08/2011 13:11

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Rica ederim, çalışmasına sevindim bu kadar yazışmadan sonra :),

Geocluster kurulumlarında sizin lokasyonlarınıza, bağlantı çeşit ve hızlarına, kaç node kuracağanıza bağlı olarakta değişiklik arz eden bir durum olduğu için tasarım aşamasında karar verilen bir konudur. Önemli olan MNS gereği sistemin oy çokluğunu elde edebilecek bir yapı kurmaktır.  Teknik olarak File Share Witness sürekli ayakta olduğu düşünülen bir sunucu yada NAS sistemleri üzerinde tutulabilir.

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 11/08/2011 14:27

(@metetolun)
Gönderiler: 126
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

hocam son bir sorum olacak. Cluster management konsolda cluster shared Volumes ve storage adında 2 aynı virtual disk alanı var. Sanıırm HyperV devreye rolunu devreye alınca CSV oluşuyor doğru mu? Fakat Buraya ilave ettiğim Virtual disk, disk managementta görünmez oluyor. Bu şekilde mi çalışıyor ?

 
Gönderildi : 11/08/2011 15:19

Paylaş: