Forum

Dosya Paylaşım ve Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dosya Paylaşım ve Yetkilendirme...

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
513 Görüntüleme
(@serdar_can1)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

iyi çalışmalar Arkadaşlar...

Sitede bulunan dosya paylaşım ve yetkilendirme ile ilgili makaleyi okudum. Sistemde gerekli yetkilendirme ile file server kurdum ancak şöyle bir sıkıntı var kullanıcılar dosyalarda okuma ve kopylama yetkileri var ancak yeni dosya oluşturduklarında düzenleme yapamıyorlar ancak modify yetkisi verdiğimde bu sefer kullanıcı silme yetkisinede kavuşuyor benim istediğim kullanıcılar yekiler doğrultusunda izinleri oldukları yerde read yetkisi olcak bazı dosylarda da aynı zamanda write yetkisi ve modify yetkisi olcak ama dosyaları silemicek konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim..

Sunucum Server 2008 Standart

 
Gönderildi : 28/07/2011 12:29

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member

(@serdar_can1)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Makaleyi inceledim ve uyguladım da yanlız ben eksik anlattım sanırım.Kullanıcılar açıl paylaşımlarda yazma ve okuma değiştirme yetkisi olucak yani paylaşımlar içersinde ancak create owner gibi sahiplik almıcaklar dosyaları silemicekler. Sadece silinmesin istiyorum yetkilerden modify yetkisini kapattıktan sonra kişi dosya kopyalayabiliyor ama düzenleme yapamıyor umarım açıklayabilmişimdir.

 
Gönderildi : 29/07/2011 11:40

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
 

Makalenin bu kısmında anlatıyor. Sağdak pencereden Delete tikini kaldıracaksınız.

 
Gönderildi : 29/07/2011 12:17

(@serdar_can1)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkürler...

Sağdaki resimde ki delete tick kaldırdım ancak bu sefer modify yetkisini kaybediyor kullanıcı dosya yazabiliyor ama düzenleme yapamıyor yani dosyaların içersinde bir klsör açığ içersinde bir şeyler yazamıyor istediğim dosyalar arasında düzenleme kopyalama okuma yapsın ama sadece silemesin teşekkürler...

 
Gönderildi : 02/08/2011 19:04

Paylaş: