Forum

Kapanma Problemi
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kapanma Problemi

Sayfa 2 / 2
mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye

Gooogle de full dump üzerine bir yazı göremedim.. Nasıl dump alınır?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 01/08/2011 21:19

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

How to get complete memory dump:

 By default the operating system creates a small memory dump that is
not enough to find out the reason for the failure, a complete memory
dump is necessary for it. Configure it the following way: 

  1. In the bottom left corner of the screen click the Start button.
  2. Right-click the Computer menu and in the context menu select Properties.

  3. In the System window click the Advanced system settings link.

  4. In the System Properties window on the Advanced tab in the Startup and Recovery section click the Settings button.

  5. In the Startup and Recovery window in the Write debugging information section in the drop-down list select Complete memory dump.

    InformationIn
    the same section choose the folder where to save the created dump. By
    default this file will be saved by the operating system in its own
    folder C:\Windows (%SystemRoot%) in MEMORY.DMP file. You can choose any folder name in the attached field.

  6. In the Startup and Recovery window click the OK button.
  7. In the System Properties window click the OK button.
  8. Close all windows.
  9. Reproduce the problem once again.
  10. Make sure the complete memory dump is successfully created.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/08/2011 23:50

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye


Hocam Bende Complete Memory Dump seçeneği yok.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 02/08/2011 13:51

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye





- System












- Provider









[ Name] Server Control












- EventID 0









[ Qualifiers] 16384












Level 2












Task 0












Keywords 0x80000000000000











- TimeCreated









[ SystemTime] 2011-07-28T0948.000Z












EventRecordID 14811












Channel Application












Computer domain.local











Security





- EventData








SWITCH: TIMEOUT - extension module EM_SVRAID did not start within 180 seconds

Ayrıca eventlerde 14811-14814-14815-14816 var.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 02/08/2011 13:55

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bence sen yeni bir server al ve bunu servise gönder ve sorunu bulsunlar, böyle sorunu bulmak çok zor.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/08/2011 18:31

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye

Anlıyoru hocam. Yeni bir server tedarik etme şansım yok. Üzernde Dc,Exchange 2007 ve Canias Erp programı var. Teşekkür ederim. Ben araştırmaya devam edeyim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 02/08/2011 19:19

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bir sonuca ulaşırsan bizimlede paylaşırsan seviniriz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/08/2011 19:22

Halit Eşkin
(@HalitEskin)
Üye

Aynı anda farklı Dhcp sunucularının aktif  olması beraberinde başka sorunlarda getirebilir. Bir sunucu olması, sorun çıktığında diğerinin aktif edilmesi daha uyumlu ve sorunsuz bir kullanım sağlayacaktır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/08/2011 18:40

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye

Başka bir dhcp sunucu ortamda yok. Sbs ye ait dhcp kullanılıyor. Büyük ihtimalle sorun Autodiscovery den kaynaklarıyor. Exchange server 2007 sp3 rollup 4 ü kurdum  ve konfigürasyonu güncelledim. Sonuca bakacağız.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 04/08/2011 18:46

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye

Problemin kaynağını buldum. Exchange 2007 konsoldan Anyware kapattığın zaman herhangi bir problem çıkmıyor. 4 gündür kapalı ve server hiç kapanmadı.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 08/08/2011 12:43

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Çok ilginç bir neden olmuş.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2011 12:53

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye

Anyware hep aklımda soru işaretiydi. Açtıktan sonra problemler çıkmaya başladı. Kapattım ve problem çıkmıyor artık. Anyware nin çözüm yoluna gideceğim artık.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 08/08/2011 13:01

Ertan_AKMAN
(@Ertan_AKMAN)
Üye

Merhaba 1hafta once ayni sorunu yaşamiştik hp gelip sızın yaptgınız gıbı log kontrol etti bir cok yazılımla haletmeye çalıstıg olmadı en sonunda karar olarak server anakartını degistirmek oldug ve şuan sorunsuz çalısmakta .)

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2011 13:07

mustafa kaya
(@mustafakaya)
Üye

[quote user="microertan"]Merhaba 1hafta once ayni sorunu yaşamiştik hp gelip sızın yaptgınız gıbı log kontrol etti bir cok yazılımla haletmeye çalıstıg olmadı en sonunda karar olarak server anakartını degistirmek oldug ve şuan sorunsuz çalısmakta .)[/quote]

Geçmiş olsun.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 08/08/2011 13:23

Sinan Aydın
(@SinanAydin)
Üye

ramlerinize bakmanızı ve ramler biliyorsunuz ki a-a b-b gibi adlandırmalar var a-b b-a gibi takılmaları gibi ufak bir sorunları var tozlanma olabilir.saygılar..

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2011 17:44

Sayfa 2 / 2
Paylaş: