Forum

Sistem yapısını lis...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sistem yapısını listelemek

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
335 Görüntüleme
(@ramazanerdemir)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba; Bir firmada yeni işe başladım ve sistemin altyapısını çıkartmak ve bazı sorunları çözmek istiyorum ancak bunu tam olarak nasıl yapacağım konusunda biraz bilgisizim.


Sistemde bir tane 2003 standart domain var ayrı bir sunucu üzerinde exchange 2003 (sp2) var.

Yapmak istedilerim;

1) Benim öncelikli tespit etmek istediğim DC üzerindeki tanımlı kullanıcıların login isimleri mail adreslerini passwordlerini ve dahil oldukları grupların listesini çıkartmak.

2) Exchange üzerindeki database 70gb yaklaşmış durumda ve eseutil ile defrag yapmak istediğimde sürekli jcb.dll hatası veriyor, forumlarda tüm tarif edilen yöntemleri denedim ancak başarılı olamadım haftasonu ayrı bir bilgisayar üzerinde yapmayı deneyeceğim tekrardan ancak yine başarılı olamaz isem 2011 yılı başına kadar olan tüm mailleri kullanıcı bilgisayarlarında arşivleyip yeni bir database dosyası oluşturup eski database dosyasındaki 2011 maillerini tekrar kullanıcıların mail boxlarına geri yüklemeyi planlıyorum ancak bunuda tam olarak nasıl yapabileceğim konusunda net bir bilgiye sahip değilim.

3) Outlook üzerinden herkesin eriştiği bir genel adres listesi var ve bu liste içeriği güncel değil silinmesi gereken kayıtlar var ancak bir türlü bu listeyi nasıl değiştireceğimi bulamadım.


 


Sorularım biraz uzun oldu yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.



 

 
Gönderildi : 20/07/2011 12:36

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33006
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


1 - adexplorer kullanabilirsiniz ancak şifreleri görmek mümkün değil, zaten bunu istiyor olmanız da ilginç!


2 - Exchange 2003 kullandığınız için böyle bir eylem sizin db nin büyümesine yol açar çünkü exchange 2003 single instance storage kullanıyor ve bu mailboxları yeni bir mailbox database e taşıyor olmanız bu yapıyı bozar. Bundan dolayı bence offline defrag işlemi için yaptığınız hatayı bulmak daha mantıklı olacaktır. Bu konuda çok fazla konu ve makale paylaşımı yapılmıştır.


3 - Bu konu ilede ilgili makalelerimiz mevcut olup arama yapabilirsiniz. Offline Address Book güncellemesi sorunu yaşıyorsunuz, demek ki sistem standart olarak her sabah saat 05:00 de bu işlemi yapmıyor ki bu da başka sorunlarınızında olduğunu gösterir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/07/2011 14:05

(@ramazanerdemir)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hakan bey; cevabınız için teşekkür ederim. Gerekli incelemeleri tekrar yapıp karşılaştığım sorunlar ile ilgili sorular sormaya devam edeceğim.

 
Gönderildi : 20/07/2011 17:19

Paylaş: