Forum

Fsrm üzerinden...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fsrm üzerinden Kota Uygulaması

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
621 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selamlar,


Test amaçlı kullanılan DC (R2) üzerinde kota ayarlamaları yapıyorum.File Server Resource Manager ile test amaçlı 10MB kotalı bir klasör yolu gösterdim.Kota şekli HARD QUOTA.Aşılmasına izin vermedim.D:\FSRM_TEST adında klasörü oluşturdum ve sınıra kadar doldurdum.Buraya kadar problem yok.10MB a gelince bana diskin dolu oldugunu söyledi.Ben sisteme Administrator olarak login oldum.Başka kullanıcı yok.FSRM üzerinden kota uygulamasını yapılandırırken işlemden etkilenecek kullanıcı grubu seçilemiyor.Yani Pazarlama grubu,muhasebeciler vs diye seçme hakkım olmadı.Ne kadar kullanıcı varsa bu açtıgım test klasöründe aynı kotaya sahip, admin dahil.


Bu arada bu işlemi yaparken D:\ sürücüsüne sağ tıklayıp Kota Girişlerini Enable etmedim.Bu şekilde çalışıyor.Eski tip kota girişinde kullanıcı/grup seçilebiliyor ve kotaları ayrı ayrı ayarlanıyordu ve admin sınırsızdı.Fakat bu FSRM üzerinden yapılan işlemde bu kısmı yani user atamayı göremedim, ayrıca adminin etkilenmesi garip.


Deneyip farklı sonuç alan yani hatamı söyleyecek biri varsa sevinirim 🙂 Saat 6 ya geliyor karmakarışık oldu herşey.Sağolun şimdiden..

 
Gönderildi : 23/06/2008 08:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

işlemi tekrar uyguladım.Bu sefer üsttekinden farklı FSRM üzerinde belirlenen kota limiti kadar limiti D:\ sürücüsüne sağ tıklayarak kotayı enable ettikten sonra girdim.Kota girişleri ekranında administrator limitsiz olarak görünüyor.Ama D:\FSRM_TEST klasöründe yine izin 10MB a kadar admin için.


Sanırım bu bu şekilde.Adminde dahil belirlenen klasörde yazmaya sınır konuluyor.Klasör dışında sınırsız eski şekilde devam ediyor.

 
Gönderildi : 23/06/2008 13:57

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.


Doğrumu anladım bilemiyorum ama sorunuz ile ilgili Alper beyin makalesinden bir alıntı;


Unutmamanız gereken yer Quota ayarlarını dilediğiniz tüm paylaşımlarda ayrı ayrı belirleyip herbirine farklı templateler ile kurallar belirleyebilirsiniz. Kota verdiğiniz klasörlerin alt klasörlerinde farklı kotalar ile kullanıcı bazlı uygulama yapabilirsiniz.


http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/05/03/file-server-resource-manager-ile-windows-server-2003-r2-zerinde-klas-r-bazl-kotalar-ve-erik-engelleme.aspx


Bir diğer makale için:


http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/29/file-server-kurulumu-with-r2-file-server.aspx

 
Gönderildi : 23/06/2008 15:13

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkür ederim.Fakat ben gerçekten kota girişinde user atama kısmını göremedim.Ayrıca öğrendiğim ve tatbik ettiğim şekilde admine kota konulamaz şeklinde biliyorum.Fakat FSRM üzerinde durum bundan farklı.


Share edilmiş klasörün security ayarlarıyla zaten erişebilen kişileri belirleyebiliyoruz, kullanıcı bazlı ile anlatılmak istenen bu olsa gerek.Bunun dışında administrator hala kota engelinde.. yana saçma bir hataya takıldım gidiyorum

 
Gönderildi : 24/06/2008 03:33

Paylaş: