Forum

Server 2003 de back...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2003 de backup

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
478 Görüntüleme
(@halitozgur)
Gönderiler: 22
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


 herhangi bir domaine uye olmayan 2003 serverda standart user ile userın masaustundeki bir klasoru için backup ve restore işlemlerini yaptıgımı gorunce aynısını denemek icin bir XP kurdum virtual PC de. Ve gördüm ki onda da aynı. Kitapları yine kurcaladım Backup Operators bu işleri yapabilir i tayit ettirmek icin, evet ogrendigim gibi.


İzah getiremedim, buna benzer bir tecrubeniz var mı arkadaslar izahı ne olabilir

 
Gönderildi : 19/06/2008 01:27

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Aşağıda backup Operator grubu üyesi olan kullanıcılar için yapabileckeleri haklar anlatılmıştır. Özet ile Administrator kullanıcısından sonra en yetkili kişi olup Serveri kapatmaya dahi yetkisi bulunmaktadır.









Backup Operators


Members of this group can back up and restore all files on domain controllers in the domain, regardless of their own individual permissions on those files. Backup Operators can also log on to domain controllers and shut them down. This group has no default members. Because this group has significant power on domain controllers, add users with caution.


Back up files and directories; Allow log on locally; Restore files and directories; Shut down the system.


http://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/1631acad-ef34-4f77-9c2e-94a62f8846cf1033.mspx?mfr=true


Fakat bunların ötesinde backup operatorunun de bir dosyayı yedekleye bilmesi için EN AZ READ hakkına sahip olması gerekemktedir.
Bu izin administrator yedek alacaksa dahi geçerlidir. Dosyayı okuyamayan ENT ADMİN dahi backup alamaz.


 


iş bu iekilde olunca ntbackup programı da eşittir Windows Server ailesinin bir TOOL' dur. Backuplama özelliğine sahip bir toolu. eğer bir kullanıcı bu dosyayı çalıştırmak için yeterli hakka sahip ise ve yedekleyeceği dosyayı okuma hakkına sahip ise yedek alabilmektedir.


 

 
Gönderildi : 19/06/2008 03:41

Paylaş: