Forum

Windows Server 2008...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2008 Terminal Server

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@caglartekkilic)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,

 Domain'e dahil olmayan Windows Server 2008 sunucumuz var. Sunucuya yaklaşık 30 kullanıcı bağlanıyor ve ERP uygulaması çalıştırıyor. Yapmak istediğimiz bu sunucuya bağlanan kullanıcılara yalancı proxy aldırarak internete çıkışlarını engellemek. 

Ek olarak İnternet Explorer ayarlarına da girememeleri gerekiyor ki proxy ayarını değiştiremesinler. Gerekli ayarları local group policy üzerinden yapıyoruz fakat denediğimizde bazı kullanıcıda yaptığımız ayarlar çalışıyor bazısında çalışmıyor. 

Gpresult ile baktığımızda aslında yaptığımız ayarlar görünüyor fakat denediğimiz kullanıcılar ya internete çıkabiliyor, (Proxy ayarlarını almamış oluyor) ya da Internet Explorer ayarlarına giriş yapabiliyor..

Tavsiye ve yardımlar için şimdiden teşekkür eder herkese iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 28/05/2011 14:16

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Servera logon olan kullanıcının yetkisi nedir admin mi? Adminse yetkisini kısıtlayıp sadece ilgili programı çalıştırmasını sağla. Event veiwerda ayarların geçmemiş olduğuna dair kayıt düşer, oradaki eventin açıklamasına göre hareket edebilirsin. Ayrıca RDP' yi sadece uygulamayı çalıştıracak şekilde konfigüre edebilirsin, forumda TS ile ilgili makaleler var bunlardan yararlanabilirsin.

 
Gönderildi : 28/05/2011 14:48

(@caglartekkilic)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 28/05/2011 19:40

Paylaş: