SERVER 2003 PROBLEM...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SERVER 2003 PROBLEMİ.  

  RSS
ozkan kılıç
(@ozkankilic)
Üye

selam.öncelikle kolay gelsin hemen problemime girmek istiyorum.server 2003 enterprise edition kurdum.servera 2 adet ethernet taktım.ethernetlerin birine modem diğerine swicht bağlı.modemin bağlı oldugu ip otomatik olarak alıyor.diğer ethernete elle ip girdim.modemin ip si 192.168.1.1 servera girdiğim ip ise 192.168.1.2 alt ağ maskesi 255.255.255.0 gatwey kısmı bos ve dns olarak telekomun ip 195.175.39.39 olarak girdim.Active directory kurdum.sonra dhcp kurdum.dhcp ayarlarında clientların ip başlangıcını 192.168.1.1 bitişini 192.168.1.254 olarak girdim.daha sonra ayırmak istenilen ip aralıgınıda 192.168.1.1--192.168.1.19 olarak girdim.router gatwey ip adresini de modemin ip 192.168.1.1 olarak girdim.daha sonraki sayfada etki alanı adı ve dns sunucusunu istiyor.oluşturdugum etki alan adını ve dns sunucusu olarak da serverın ip 192.168.1.2 olarak girdim.sonra son dedim.ve dhcp güzel çalışıyo ip dağıtıyo server internete çıkıyo fakat clientlar ip alıyo dns sunucusu olarak serverı görüyo gatweyleri modem hiç bi problem yok ama exlorerı açıyorum altta web sayfası bulundu diyo yaklasık 45 saniye sonra sayfa görüntelenmiyo diyo.daha sonra routind and remote access yapılandırmasından özel yapılandırma daha sonra lan yapılandırması dedim yine aynı sorun devam ediyo.problemim bu biraz uzun oldu ama anlışılır olması için detaylı yazdım arkadaşlar bu çok acil lütfen neyden olabilir nerde yanlış yapıyorum bi yardımcı olursaniz.

Alıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:07
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba

ip yapılandırmanız ne yazıkki yanlış  , bu şekilde bir routing olmaz

örnek yapı ;

[img] [/img]

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:28
ozkan kılıç
(@ozkankilic)
Üye

hakan hocam bi yardım edermisin nasıl yapmam lazım.valla 2 gündür ugraşıyorum bi türlü olmuyo.nasıl veya ne yapmam lazım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:30
ozkan kılıç
(@ozkankilic)
Üye

örnek yapı olarak yolladıgın açılmıyo

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:31
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:36
ozkan kılıç
(@ozkankilic)
Üye

[quote user="Hakan UZUNER"] [/quote]

 

 

hakan hocam senide meşgul ediyorum kusura bakma lütfen ama yolladıgın linki açamıyorum safya bulunamadı hatası veriyo.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:37
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

O zaman başka sorunlarında var senin çünkü link çalışıyor .

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 20:52
ozkan kılıç
(@ozkankilic)
Üye

hocam çok çok özür diliyorum ama açmıyo benim makinada olabilir mail yollayabilirmisiniz yada linki oldugu siteden nasıl bakabilirim.ya bu çok önemli benim için hakan hocam.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 21:00
ozkan kılıç
(@ozkankilic)
Üye

hakan hocam nerde hata yapıyorum.en azından ondan biraz bahsedermisiniz.dhcp yi kurarkenmi hata yapıyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 21:07
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

makale linki

ISA Server 2006 Enterprise Edition kurulumu 

http://www.hakanuzuner.com/?p=1993

 

 

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/03/2008 21:08
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Ozan şimdi kontrol ettim link konusunda haklısın . Sürekli olarak makalelerimizi çaldıkları için plesk üzerinden link korumasını açmışım doğal olarak link verdiğimde çalışmıyor 🙂

kusura bakma .

inşallah sorunun çözülmüştür . 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/03/2008 00:16
Paylaş: