Forum

3 adet server, DC o...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

3 adet server, DC olan server için yeni donanım yeni kurulum yapılması gerekiyor.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
340 Görüntüleme
(@SinanTural)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bir firmada 3 adet server var, 1. ve 2. serverda Win2003  yüklü ve bu serverlar üzerinde sadece bazı programlar var.Server olarak başka rolleri bulunmuyor.   3.server üzerinde Win2000 var , bu server 6-7 sene önce alınmış eski bir donanıma sahip. Sql ve diğer 2 serverda bulunan programların entegrasyonunu sağlamakla beraber Dc görevide görmekte, içerdeki client sayısı 10 adet. Server artık bu yükü kaldıramıyor, cpu , hdd , ram upgrade yapılması imkansız görünüyor. Bunu düşünerek yeni bir server aldık. Lisans almadık. Win 2000 Open Lisansımızı bu server üzerine kurmayı düşünüdük. Bundan sonra ihtiyacım olan bilgileri size danışmak istiyorum.

Win 2000 Open Lisansımız yerine Win2008 Foundation alsak , bunu mu kullansak ?

Gerek var veya yok cevabınızın devamında , bu işlemi yaparken eski serverda bulunan yapıyı bu yeni donanıma nasıl aktarabilirim.

Teşekkürler....

 
Gönderildi : 24/05/2011 02:56

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Foundation server almak en mantıklısı olacaktır, imkanınız varsa standart server 2008 öneririm. Mevcut domain yapınız ile devam edecekseniz 2000 sunucudan migration işlemi yapmanız gerekli ki bu sizin için oldukça zahmetli olabilir. Benim şahsi fikrim sıfırdan bir domain yapısı oluşturarak kullanıcılarınızı buraya taşımak olur.

SQL ve diğer rolleri destek aldığınız firma aktarabilir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 24/05/2011 03:08

(@SinanTural)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Win.2000 sunucudan migration işlemi yapmanız gerekli ve zahmetli olduğunu yazdığınızda, sıkıntım biraz daha arttı 🙂

Buna mecbur olmasam zaten yeni bir yapı yeni bir server ile daha güzel olur, Client pc lerde sorun yok domainden çıkartır tekrar yeni domaine eklerim. Benim esas çekindiğim diğer sunucular. Diğer 2 adet sunucuyu domainden çıkartırsam esas bu sefer sorun olacak, çünkü bunun üzerinde çalışan programları tekrar kurdurmam çok uzun zaman alır. Bu zaman zarfında işler durur ve çok büyük sıkıntılar olur buna eminim.

Bu migration işlemini yapamaz mıyım acaba ? Yada yapmamalı mıyım ?

Teşekkürler...

 
Gönderildi : 24/05/2011 04:11

Paylaş: