Forum

Modem ve Server DH...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Modem ve Server DHCP arasındaki farklar nelerdir

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,522 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Modem ip dahıtıyor server üzerinde dhcp acıncada aynı görevi yapacak :).Peki dhcp server mı dahıtmalı modem mi farkları ve yaraları nelerdir acaba.


Birde modemden dhcp kapattım server dhcp kurdum ama ip dahıtmıyor modem ve server ilişkisi nasıl yapılandırılacak.


Okuyan cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 01/05/2011 17:37

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhabalar ;

Modem üzerinde DHCP Servislerini kendinize göe kişisellestirmeniz mümkün olmuyor. Çünkü modem'deki dhcp servisleri ip,subnetmask,gateway,dns dağıtıyor. Tabi bu yeterli oluyor ama WINS'de dağıttırmanız gerekirken modem üzerindeki DHCP'de bu bölüm olmadığı için yapamıyorsunuz. Örneğin 3 Tane bilgisayara statik ip verdiniz.Eğer dhcp üzerinden bu ipleri rezervasyon yapmazsanız veya dağıtmasını engellemesseniz. Otomatik ip istiyen bir client'a o statik ipleri dağıtacaktır ve sorun oluşacaktır.Bazı modemlerin üzerinde Rezervasyon işleminide yapamıyorsunuz. Yani anlıyacağınız modem üzeirndeki DHCP Servisleri sistemciler için cok sağlıklı olmuyor. Kontrol etmeniz zorlasıyor istediğiniz detayı alamıyorsunuz.

 Ama bir DHCP Server kurduğunuz zaman kendinize göre kişisellestirebiliyorsunuz. İp alan clientların listesine daha kolay ulaşabiliyorsunuz. Rezervasyon işlemleri , Blok yasaklama işlemlerini daha rahat ve kolay yapabiliyorsunuz.Anlatmakla bitmez portaldaki DHCP Server makalelerini incelerseniz sizi dhcp konusunda üst düzeye getirecektir.

Eğer DHCP Server kurduysanız. Modem'in dhcp sini kapatabilirsiniz. Ortamda başka bir dhcp server yoksa kurmuş olduğunuz DHCP Server network'da sorunsuz çalışacaktır. Portalımızda DHCP Server ile ilgili birçok makale bulunmaktadır. 

 Keyifli Çalışmalar.

 
Gönderildi : 01/05/2011 18:29

Paylaş: