Forum

Server 2008 üz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 üzerinde tek yerden logon olma

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
308 Görüntüleme
(@uygarbalci)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar.


Windows Server 2008 Domain Controller'ım üzerinde bir ayar yapmak istiyorum forumları ve makaleleri inceledim ancak bulamadım o yüzden konu açmayı uygun gördüm.


İstemiş oldugum işlem ise ;Active directory üzerinde kullanıcılarım yalnızca bir kez logon olabilsin istiyorum ikinci bir yerden logon olmak istediklerinde hata mesajı ile karşılaşarak bana dönüş yapmalarını istemekteyim.Group policy ve active directory içerisini inceledim ancak gerekli ayarları bulamadım yardımlarınızı rica etmekteyim.


Ayrıca bu ayarı isteyişimdeki sebep ; Watchguard xtm530 kullanmaktayım ve cihazım active directory entegrasyonu içermekte uyguladığım kurallarda yetkilendirmelerde AD üzerinden olunca kullanıcılar yetkili olan user ile (Parola ve kullanıcı adlarını bilerek) logon olup yapmış oldugum ayarlarımı blocker'ı atlatabiliyor.Bu durum Loglama ve Rapor alma işlemlerinde yanılmama sebep olabiliyor.


Saygılarımla


Uygar BALCI

 
Gönderildi : 25/04/2011 14:02

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

AD üzerinde user properties'e gelin. Logon to kısmından sadece logon olmasını istediğiniz PC ismini girin. O alana eklediğiniz PC dışında başka bir pc'de logon olamayacaktır.

 
Gönderildi : 25/04/2011 15:08

Paylaş: