Forum

Filaover Cluster Qu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Filaover Cluster Quorum yapısı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
397 Görüntüleme
(@AhmetSoyletir)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

production'da 3 node cluster şeklinde, tüm node'larda aktif instance'lar çalışacak şekilde bir altyapımız var. Burada Quorum yapısı "No Majority" olarak ayarlandı. Bunun sebebi de iki node'da down olursa son node'da instance'lar çalışmaya devam edebilsin.

Yalnız bu Quroum settings'e girdiğimizde  tavsiye edilen yaı bu değil. tavsiye edilen yapı "Node Majority". yani tek node down olabilecek şekilde.

bu konuda öğrenmek istediğim 3 node'lu bir yapıda "No majority" yanlış bir yapımı olur? Mantık yanlış mı?

Production ortamında "No Majority"'den "Node Majority"'ye değişiklik yaparsam herhangi bir problem ile karşılaşır mıyım? 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 20/04/2011 19:31

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Bu yapıda, tüm node'ları tölere eden Node and Disk Majority önerilir. No majority de problem çıkmaz ancak mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Çünkü no majority seçersek 1 node failure unda 2 node dan sadece 1 ine tüm instance lar aktarılacak.

 
Gönderildi : 21/04/2011 14:37

(@AhmetSoyletir)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

geç dönüş yapabildim ama cevap için teşekkürler.

 aslında Node and Disk Majority çift sayıda node'lu yapı için önerilir diye biliyorum. tek sayıda node2lu yapılar için Node Majority öneriliyor. Node and Disk majority'de bir node+disk down olduğuna iki node kaldığı için vote işlemini devam ettirip cluster çalışmaya devam ediyor, yada iki node down olduğunda aynı şekilde.

yalnız benim düşündüğüm iki node'da down olduğunda tek node ile devam etmesi idi. bunun için no Majority en uygunu fakat bundada Quorum'un olduğu node down olduğunda vote işlemini gerçekleştiremediğinden cluster'ın yine durma riski var.

iki node'unda aynı aynda durma riski az olduğundan tercihimi Node Majority tarafında kullandım.

tekrar teşekkürler, 

 
Gönderildi : 28/04/2011 12:27

(@hakanyuksel)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba ; 

No Majority (Disk Only)  seçeneği ile tüm nodelarınız ayakta olsa dahi, quorum diskinden kaynaklanacak herhangi bir problemde cluster down olacak servis veremeyecek duruma düşeceksiniz.  No Majority legacy ortamlardan kalma ve kurulum esnasında da belirttiği gibi tavsiye edilmeyen bir ortamdır. Siz 3 node.lu bir ortamda doğru olan yöntemi node mojority'yi seçmelisiniz, best practice budur. Buna dair ayrıntılı açaıklama aşağıdadır. 

 Important:Thisquorum type is not recommended as it has a single point of failure.

The DiskOnly quorum type was available in Windows Server 2003 and has been maintainedfor compatibility reasons, however it is strongly recommended to never use thismode unless directed by a storage vender.  In this mode, only the DiskWitness contains a vote and there are no other voters in the cluster. This means that if the disk becomes unavailable, the entire cluster willoffline, so this is considered a single point of failure.  However somecustomers choose to deploy this configuration to get a “last man standing”configuration where the cluster remain online, so long as any one node is stilloperational and can access the cluster disk.  However, with thisdeployment objective, it is important to consider whether that last remainingnode can even handle the capacity of all the workloads that have moved to itfrom other nodes. 

 
Gönderildi : 30/05/2011 19:54

Paylaş: