Forum

PrintServer Spool P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

PrintServer Spool Problem

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
454 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


 PrintServer  üzerinde 37 adet yazıcı tanımlanmış durumda 3 gb ram var 1,6 ghz zeon işlemci bulunmakta clientler 50 sayfa ve üzeri çıktı almak istediklerinse Spool duruyor bu neden kaynaklanıyor ola bilir ram takviyesi ile bu sorunu çöze bilirmiyiz.


 


İyi günler.

 
Gönderildi : 14/04/2011 18:44

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Merhabalar,

Durumu daha net anlamak için soruyorum : Print Server'ınızın işletim sistemi ne? Ne tür yazıcılar kullanıyorsunuz? Yazıcılar PS'e nasıl bağlı?

Çıktı alınmak istediğinde ilk olarak PS ( Print Server ) 'ın spooler servisi devreye girer. Yazıcının driver'ırına göre işleme yapıldıktan sonra bunu yazıcıya gönderir. Bu işlemden sonra yazıcının RAM'i yeterli gelmiyorsa kendi spool klasöründe gönderme için bekletir veya yavaş yavaş gönderir. yani PS yazdırılacak veriyi disk üzerinde tutar RAM'i sadece yazdırma komutu geldikten sonra driver'ın verdiği komuta göre işleme sırasında kullanılır. 

Benim 2008R2+Sp1 PS sunucumda aşağı yukarı Sizinkinin özelliklerinde ve Sizinkinin çok çok üstünde iş akışı bulunmakta. Bunu söylememim nedeni hatanın sunucu tarafında olmayabilir. PS in görevi sadece veriyi route etmesidir.

Sorunun nedenlerini incelerken;

1)  İşletim sistemi üzerinde PS ile başka role'ler kurulumu? Kurulu ise bir biri ile çakışan eğer servisler bulunduruyorsanız bunların ayrılması. Mesela File Server ile PS yüksek disk I/O su yapar. RAM ihtiyacları duyarlar. Aktif kullanımda birbirini engelleyebilir.

2) Başımızın en büyük belası driver. Yazının driver'ını PS'e yüklerken mecburen client sistemlerinde driver'ını yüklüyoruz. Buda çakışmalara asıl neden olan şey. Eğer client iniz ile Server'ırını denk ise sorun yok. Fakat tersi bir durumda devamlı problem yaşarsınız. Bende Oki ve bazı yazıcıların Server sistemlere uygun driver ları yok bu yuzden mecburen client driver ını kuruyoruz.  

3) PS'e yazıcıyı nasıl bağlıyoruz. Eğer ip prnter ise sorun yok fakat LPR veya LPT ise port çakışmaları muhtemel. LPT çoklayıcılarını mümkünse kullanmayın tam baş ağrısı. Mümkün olduğunda bu tip  yazıcıların adaptörlerini ip printer'a dönüştürün sonra PS'e tanımlatın.

 
Gönderildi : 15/04/2011 02:08

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Ayrıca süreçleri daha iyi yorumlayıp sorunu teshis etmenizde aşağıdaki makale faydalı olacağını düşünüyorum. Burada yazıcınızın tipine göre alacağı aksiyonu görüp hatanın detayını inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2010/10/03/windows-yazd-rma-s-re-i-ve-rhs-easy-printer.aspx  

 
Gönderildi : 15/04/2011 02:12

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hocam merhaba


 İşletim sistemim 2003 server hp lazerjet yazıcılar kullanıyoruz yazıcılar herbiri bir ip ye sahip ve yazıcı clientlere eklenirken pirintserver üzerinden tanıtılıyor.


 


İyi günler

 
Gönderildi : 15/04/2011 19:13

Paylaş: