Forum

Terminal server Adm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal server Administrator oturumu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
845 Görüntüleme
(@CagatayASLAN)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 

Arkadaşlar merhaba

Server 2008 R2 SP1 kurulu sistem (RDS) Terminal service hizmeti vermakte. Lisanslaması kullanıcı başına olduğundan dolayı uzakmasaüstü bağlantısı kesilen kullanıcıların belli bir süre (5 Dk) sonra oturumlarını terminal service üzerinden kapanacak şekilde ayarladım. Fakat bu kuralın Administrator hesabı için geçerli olmaması gerekiyor. Administrator oturumunda kendi yazdığımız uygulamanın sürekli çalışıyor olması gerekli. RDP  bağlantısı kesildikten 5 dakika sonra oturumda kapanıyor ve çalışan uygulamada kapanıyor.

Policy lerden  administrator oturumunun sürekli açık kalmasını sağlayacak bir ayar bulamadım. Bu sorunu hasıl çözebilirz. Active direktor ortamı var ve terminal hizmetinin verildiği server domain member bir server.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 30/03/2011 17:22

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Bu yapılan ayarlar console ( mstsc /admin ) erişimini kapsamamaktadır. Uygulamayı console olarak bağlanıp çalıştırırsanız problem olmayacağını düşünüyorum. Deneyip geri dönüş yapar mısınız?


kolay gelsin, iyi çalışmalar 

 
Gönderildi : 30/03/2011 18:27

(@CagatayASLAN)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ahmet bey dediğinizi denedim fakat sonuç değişmedi.

mstsc /admin ile server a bağlandım herhangi bir excel dosyasını çalıştırdım bağlantıdan üstteki çarpı ile çıktım. 10 DK sonra tekrar mstsc /admin ile bağlandım yeniden oturum açtı ve excel sayfası kapanmıştı.

Fiziksel olarak makinanın başından dosya çalıştırıp kilitliyorum. uzaktan mstsc /admin ile bağlanıyorum açık olan oturumu alıyorum. bağlantıyı kesip 10 dakika sonra tekrar mstsc /admin ile bağlanıyorum oturum kapanmış oluyor.

 
Gönderildi : 30/03/2011 19:41

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Cağatay Bey,


Sunucu üzerindeki Remote Desktop Session Host Configuration içerisinde RDP-Tcp içerisinde Sesion tabında Active idle kısmını sectiniz mi? NŞA da console bağlantıda arka planda uygulama çalışıyorsa atmaması gerekiyor. Tüm tanımlamaları sadece bu tab altından mı yaptınız ? başka bir alandan tanımlama yaptınız mı?

 
Gönderildi : 30/03/2011 21:02

(@CagatayASLAN)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ahmet bey

Tanımlamaları belirttiğiniz tab üzerinden yaptım. server ın başına gidip admin hesabı ile oturum açıyorum uygulamala çalıştıyorum. Sonra Oturumu kitliyorum. RDP den mstsc /admin ile bağlanıyorum uygulama çalııyor. sonra üsttaeki çarpıdan bağlantıyı kapatıyorum.  5 dakika sonra tekrar mstsc/admin ile bağlantığımda oturum kapanmış oluyor.

 

End a disconnected Session ayarını 5 dakika yapıp kullanıcıların bağlantılarını kestikten sonra oturumlarının sürekli açık kalması engellemek istiyorum fakat bu ayarın administrator Oturumu için geçerli olmamasını istiyorum.

 

 

 

 
Gönderildi : 01/04/2011 15:16

Paylaş: