Forum

GP ile Registry ilş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

GP ile Registry ilşkisi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
409 Görüntüleme
(@aliolgun)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Ne kadar zamandır aklımda şimdi sorma fırsatım oldu bana entersan gelen birsey.


Bazı makalelerde ve hatta forumumuzda GP deki registry ye yonelik ayarlarla ilgili şeyler okuyorum. Mesela hehangi bir ayar için Genelde deniyorki isterseniz client dan da registry den  şu şekilde değiştirebilirsiniz. Peki diyelimki registry den administrative templates ile ilgili ayar degistirdik domaindeki client da. E ama GP de set edilmis ve registry e girdigimiz ayardan farklı bir ayar varsa zaten GP uygulanmaya basladıgında GP ayarı gidip resgistry e yazılmayacak mı? yani bosa kürek cekmmek olmuyormu bu? Benim kacırdıgım bir durummu var acaba, paylaşmak istedim:-)

 
Gönderildi : 08/06/2008 20:41

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam.


Localde yaptığın registry ayarları, local policy ile eş değerdir. Organizasyon içindeki policy ler arasında bir baskınlık durumu vardır.


OU


Site


Domain


Local Policy (manuel registry değişiklikleri)


 


yani en baskın policy OU üzerinden uygulanandır. Sonra sıra ile baskınlık özelliği azalır. En düşük gördüğün gibi Local Policy ..


Ayrıca policy ayarlarını (OU, site, domain) enforce ve block inheritance gibi ayarlarla uygulayıp baskınlık özelliğini yükseltebilirsin.


 


Küçükte bir örnek verelim.


 OU üzerinden bir policy uyguladın diyelim. local policy yada registry ayarları ile bunu değiştirsen bile (bu bir çakışma durumudur) bir sonraki restartta policy'i yeniden yiyecektir.


Yani ortada bir baskınlık durumu var.

 
Gönderildi : 09/06/2008 02:04

Paylaş: