Forum

web server kurulumu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

web server kurulumu hakkında genel bilgi

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
753 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 675
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar bir server kurulacak ve bu server bir static ip alacak daha sonra ikinci network kartı ile locale internet dağıtacak ama localdekiler bu serveri sadece mail ve web access için kullanacaklar ayrıca bu server üzerinde iki farklı internet sayfası yayınlayacağız ikisininde isimleri satın alındı ve bunlar hala hazırda kiraladığımız bir sunucudan çalışmaktalar bu durumnda bu servere 2003 ent isa elimizde varken nasıl bir kurulum yapmalıyız? bu serverden 2 web sayfası ftp sayaları, 2 farklı mail server vs publish edilecekse active directory kurulması şartmı deneme esnasında kurmuştum ve isa serverde üzerinde kurulu iken bu active directorye gerek yoksa bunu kaldırabilirmiyim?

 
Gönderildi : 07/06/2008 00:24

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.


Anladığım kadarıyla mail+web&IIS+ftp+internet erişimi hizmetlerini tek bir server üzerinden vermek istiyorsunuz ve elinizde 2003 ENt. ve ISA server yazılımları var ??


Evet bu hizmetlerin hepsini tek bir sunucu üzerinden verebilirsiniz. (kaç kullanıcıya hizmet verileceği ve sunucunun donananım yeterliliği önemli bir nokta)


Örneğin exchange üzerinden farklı domain uzantıları için mail hizmeti verebilirsiniz. Yine IIS ile birden fazla web sitesi ve FTP yayınlayabilirsiniz. ISA server ile kullanıcılarınıza internet erişimi sağlayabilirsiniz.


Ve son olarak tüm bu yapıyı yine ISA server ile internete publish edebilirsiniz... Portalda hepsi için makaleler mevcut.

 
Gönderildi : 07/06/2008 14:09

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Ek olarak; exchange olacaklsa Active Directory de olmak zorunda.


Exchange olmasa da active directory kurmanızı veya hazırda bir domain varsa member etmenizi öneririm.

 
Gönderildi : 07/06/2008 14:11

(@kazimates)
Gönderiler: 675
Noble Member
Konu başlatıcı
 

peki bu active directory e web server isimleri nasıl member edilecek bunu anlatan makale hangisi? veya yöntemi yazabilirmisiniz. şimdiden defalarca teşekkürler.

 
Gönderildi : 07/06/2008 19:41

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member

Paylaş: