Forum

File Server de dosy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

File Server de dosyaya password nasil atanir?

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
423 Görüntüleme
(@ferid_dashdemir)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadashlar. Benim sistemimde bir adet file server bulunmakta. ayni zamanda tum bilgisayarlar, File server dahil Domain Controller ortaminda. File server uzerinde iki adet klasor paylashima achiyorum. Bir klasore clientler ichin girishe ful veriyorum. Ama digar klasoru achmak istedikde username and password sormasini istiyorum. Yani bir klasoru achdikda normal direkt klasorun ichine girsin. Ama diger paylashimdaki klasoru achdikda benden shifre sorsun. Izin ayarlarini biliyorum. Beni ilgilendiren paylashimdaki klasoru achdikda password istemesidir. Bunu nasil yapabilirim? bende server 2003 enterprise edition r2. 2008 ichin de anlatabilirsiniz. Windows server in hangi surum olmasi farketmez. siz anlatin.

 

Linux uzerinde shoyle bir dosyaya izin veriyorum. Belirli bir userler girish yapiyorum. password istiyor. user password yazip kaydet diyip giriyorum. Ama ordan chikip yeniden bashka bir klasore girdiyimde password soruyor. amma demin girdiyim klasore password sormadan giriyor. Windows ichin anlatirsaniz sevinirim. Chunki shirketin tum sistemi windows uzerinde.)) 

Shimdiden teshekkur 

 
Gönderildi : 18/02/2011 20:52

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Merhaba ,


 Eğer izin ayarlarını biliyorsanız tekrar anlatmaya gerek yok kullanıcılara vereceğiniz ntfs izinleri ile klasöre e izinler verebilirsiniz fakar herhangi bir third party yazılım olmadan klasöre girerken şifre sormasını sağlıyamazsınız.

 
Gönderildi : 18/02/2011 23:12

(@ferid_dashdemir)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

fikirlerine sayqi duyarim. Qardeshim ben de anlatdim ki, mesela linux uzerinde bu ishlemi yapishim. Ama chalisdigim sirketde sistem windows uzerinde kurulu oldugu ichin, bu sorunu bir yol bulup alletmeliyim. Ben anlatmanizi rica etdim. Ben de anliyorum. Boyle yazilim mutlaka vardir. Bulamadim da sordum. Ayrica windows ayarlarinin olmamasina inanmam. Ayrintili bilgi verin  lutfen. 

 

 

 
Gönderildi : 19/02/2011 01:39

(@ferid_dashdemir)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevaplarinizi bekliyorum.

 
Gönderildi : 19/02/2011 14:41

(@ferid_dashdemir)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ayrintili cevaplariniz ichin teshekkur ederim ))))))))))))))

 
Gönderildi : 22/02/2011 17:06

Paylaş: