Forum

Server 2008 faks se...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 faks servisinde gelen faksı mail olarak route etme?

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
418 Görüntüleme
Tolga Turpçu
(@tolgaturpcu)
Gönderiler: 241
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Fax ayarlarını yaptım.fax alıyor route ayarlarını da yaptım fakat bir yerde takıldım. Şimdi smtp ayarlarında smtp server adını yada ipsini yazıyorum.serverın kendisi zaten.(Exchange yok) daha sonra port 25 zaten ve from mail yazan yerede fax@....... yazıyorum. Fakat bir türlü mail olarak yönlendiremedim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. 

 
Gönderildi : 09/02/2011 22:39

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Öncelikle ilk yapmanız gereken Fax (Local) üzerindeyken Action menüsüne girip buradan Properties girin daha sonra Receitps ayarlarına gelin ve STMP E-mail altında yer alan kutucuklar;


From Email Address = Gönderici mail adresi (Eğer exchange ise mevcut bir hesap kullanın değilse ISP de bulunan bir hesap tercih edin ve tam olarak adresi yazın)


Server Address = Mail sunucu adresi (Eğer exchange var ise bunun ip adresi değilse ISP mail bağlantı adresi genelde mail.firmaadı.com gibi)


Port = SMTP gönderim portudur standarta 25 dir ancak statik ip yoksa veya kapalıysa 587 olarak değiştirin.


Daha sonra Authentication bölümüne girin ve Basic olarak seçin Burada yer alan Crentitias seçeneğine tıklayıp mail erişim bilgilerini girin (Outlookta yaptığınız ayarlar gibi kullanıcı adı,şifre v.s.)


Bunları tamamladıktan sonra yine From Email Addres olduğu ekranda Use these SMTP yazan seçeneği işaretleyin.


Devices altında yer alan incoming route kısmında yer alan route mail yes olduğuna emin olun değilse bu konuma getirin ve özelliklerini açıp Mail bölümüne gelip burada hangi mail adresine gitmesi gerektiğini ayarlayın.(Genellikle grup bir mail adresi veya sekreterya adresi yazılır)


Hepsi bu kadar.

 
Gönderildi : 11/02/2011 02:53

Tolga Turpçu
(@tolgaturpcu)
Gönderiler: 241
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Anladıklarınızı yaptım. Fakat olmadı.Firewall dan yapmam gereken birşey olabilir mi?

 
Gönderildi : 03/03/2011 19:22

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Exchange olmadığına göre mail gönderim portunu 587 yapın firewall varsa mail gönderim için kural izni verin hepsi bu ... Bu şekilde çalışması gerekiyor.

 
Gönderildi : 04/03/2011 19:08

Paylaş: