Forum

ADC fsmo rolleri se...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] ADC fsmo rolleri seize ettikten sonra GC seize işlemi yapmak ve PDC rolü ayakta tutmak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
624 Görüntüleme
(@ZaferSEN)
Gönderiler: 213
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba.


Yeni başladığım firmada yaşadığım bir durumu yazmak ve belki benzer durumda kalan arkadaşlara yardımcı olması amacıyla bu konuyu açıyorum.


ortamda tek bir DC bulunuyor ve çökmek üzereydi. hemen yeni bir server kurup ADC yaptım (tabi forumdaki kaynaklardan yararlanarak bunun içinde forumdaki üstadlara teşekkürler).


ama ADC fsmo rolleri normal change etmeden DC çöktü hal böyle olunca ADC üzerinde fsmo rolleri seize işlemi ile aldım fakat ADC makina PDC rolü bir kalkıp bir düşüyordu (sysvol ve netlogon paylaşımlarıda öyle) bunun nedeni GC (global catalog) rolünü alamadığım içindi sanırım. ortamda etkialanı olmadığı için ciddi sıkıntılar yaşadım. eski DC makinanın yedeği bulunmadığı için ayağa kaldırıp GC rolü alınamıyor roller ADC makina üzerinde fakat PDC rolü aktif çalışmıyor.


dcdiag yaptığımda sonlarda "DcGetDcName(GC_SERVER_REQUIRED) çağrısı başarısız" gibi hatalar alıyordum.


sorunun çözümü için iki işlem yapılıyor: 1. durumda "dsmod server" komutu kullanıyor.


http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc732795(WS.10).aspx


nasıl kullanıldığı ile ilgili "dsmod server /?" yapınca yardımdan neler yapılabileceği öğrenilebilir. komut şöyle olmalı:

dsmod server "CN=serveradı,CN=Servers,CN=locationadı,CN=Sites,CN=Configuration,DC=domainadı,DC=domainuzantısı" -isgc yes
bunu yaptıktan sonra GC rolü artık ADC üzerinde ama "dcdiag" veya "dcdiag /v" yapınca sorunun çözülmediği hala hata olduğu görülecektir bunun içinde 
 http://support.microsoft.com/kb/316790  makalesinden ilgili satıra gidip dword değeri d4 yapılınca sorun giderilmiş oluyor

bunu yaptıktan sonra sysvol ile netlogon otomatik olarak paylaşıma açılıp etkialanı denetleyicisi çalıştığından ADC makina artık PDC olmuş oluyor.
forumda bilgi paylaşımında bulunan böylece bizlere rehberlik eden herkese teşekkürler.
iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 08/02/2011 13:44

(@borayildiz)
Gönderiler: 675
Honorable Member
 

paylaşımınız için teşekkürler

 
Gönderildi : 08/02/2011 14:37

Paylaş: