Forum

dpm 2007 client age...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dpm 2007 client agent yüklerken firewall sıkıntısı ve dpm disk sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
345 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


server 2003 sp2 üzerinde dpm 2007 sp1 kurulumu yaptım. Şuan yaşadığın sıkıntı, agent yüklemelerinde clientların firewall güvenliği. agent yüklemesi için domain ortamındaki bir clienta yükleme yapmak istediğimde, hem windows firewall, hemde virüs prog. firewallına takılıyor. ancak iki firewallıda disable ettiğinde yüklemeyi gerçekleştiriyor. iki firewallında açık olmasını istiyorum ve sadece dpm in kullandığı exe yada servise izin vermek istiyorum firewalların üzerinden. bunu nasıl yapabilirim? dpm clients üzerinde hangi servis yada exe leri çalıştırıyor? taskmanager dan baktım fakat göremedim.


bir diğer sorun ise; dpm de disk sorunu. dpm management tabında, disks kısmındaki diskin doluluğunu gösteren simge full mavi renk ve üzerinde ünlem işareti var. used space: 351,653,888 kb   -   unallocated space: 898 kb olarak gösteriyor. dpm kurulu partition haricinde, yedekleme alanı olarak kullanmayı düşündüğüm raid5 yapılandırması olan "F" sürücüsü dinamik olarak yapılandırıldı ve NTFS olarak biçimlendirildi. DPM 'in disks kısmından sadece add diyerekte "F" sürücüsünü ekledim. Şuan full boş fakat neden bu şekilde dpm de gösteriyor anlamadım. Farklı ayarlar mı var acaba yapmam gereken.. gerekirse print screen liyebilirim.


yardımlarınız için şimdiden saolun.

 
Gönderildi : 28/01/2011 13:27

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

firewallar üzerinde tek tek port açmak yerine, dpm agent bu bilgisayarlara yükleyip (dpm server cdsinde agents folder altından bulunabilir.) daha sonra yükleme yerinizdeki bin klasöründeki setdpmserver komutuyla fqdn girip firewall ayarlarını otomatik yapabilirsiniz.


dpm için ayarladığınız diskler raw olmalı. formatted disk kullanmayın.

 
Gönderildi : 28/01/2011 15:22

Paylaş: