Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
345 Görüntüleme
(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Arkadaşlar evde kullanmış olduğum bir masaüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayar ile işyerimde bulunan outlookumu aynı şekilde kullanmak istiyorum. Fakat bu bilgisayarı domain'e dahil etmediğim için bu işlemi yapamıyorum. Bunun testini birtane notebook ile yaptım, İşyerine notebook götürdüm ve sadece domain'e aldım ve outlook http üzerinden proxy chek box işaretleyerek bu işlemleri gerçekleştirdim ve problemsiz kullandım. ama evdeki bilgisayarı işyerine götürüp domain'e dahil edemediğim için outlook'u evdeki masaüsütüne bu yüzden kuramıyorum. bunun için bir yöntem var mıdır?


 


Teşekkürler, 

 
Gönderildi : 27/01/2011 23:10

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

outlook http proxy her ne kadar adı http olsa da https üzerinden çalışıyor. bu yüzden bu servis kullanımı için ssl sertifikasına ihtiyacınız var. exchange tarafından kullanılan sertifika güvenilir bir yayıncı tarafından değil de sunucunun veya domainde bulunan bir sertifika yöneticisinden sağlanıyorsa bunun herhangi başka bir bilgisayar tarafından güvenilir olarak algılanmamasından dolayı bu sorunu yaşıyorsunuz. yani sizin sistem yöneticiniz domaindeki cihazlara bunu group policy ile güvenilir şeklinde dağıtmış ve domain haricinde herhangi başka bir bilgisayar bunu güvenilir olarak görmüyor. yapmanız gereken sistem yöneticinizle irtibata geçip domainin root sertifikasını bilgisayarınızda güvenilirler listesine eklemek.


veya webmail şansınız varsa buradaki sertifikayı trusted root certification authorities altına yükleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/01/2011 00:02

(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

domainin root sertifikasını aynen dediğiniz gibi client pc'ye güvenilirler listesine ekledim ve problemim çözüldü Teşekkür ederim.


Aşağıda bir yöntemden bahsediyorsunuz owa kullana biliyoruz. Yukardaki çözüm olmasa üdü aşağıdaki çözümü nasıl yapacaktım, bunu birazçık detaylı analatırsanız sevinirim. 


''webmail şansınız varsa buradaki sertifikayı trusted root certification authorities altına yükleyebilirsiniz.''


 


Selamlar,

 
Gönderildi : 29/01/2011 02:41

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

siteyi güvenilir siteler listesine ekleyin. sertifika uyarısının (yukarıda görünen kırmızı olan) üstüne tıklayıp sertifikayı görüntüle deyin. details altında copy to file göreceksiniz. bunu a.cer olarak kaydedin. daha sonra import işleminizi yapın. internet explorer kapatıp açın.

 
Gönderildi : 29/01/2011 08:05

Paylaş: