Forum

Kesintisiz bir Micr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kesintisiz bir Microsoft tabanlı sistem mimarisi için tavsiyeleriniz nedir

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
378 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


 Şirkette kullandığımız bir dc active directory kurulu server bir sql server ve 1 exchange server bu bu serverları kesintisiz olarak çalıştırmak istiyorum.Vmvare ucretsız surumu ve microsoft ccr ile yapabilir miyim bu işlemi .Her serverı cluster olarak nasıl çalıştırabilirim birinde yazılımsal sorun oldugu zaman digerinden anında devam edebilmeli.. fikri olan varsa sevinirim teşekkürler..

 
Gönderildi : 23/12/2010 20:35

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,


Elinizde bulunan Exchange Server, SQL Server, Active Directory gibi bileşenlerin ve ürünlerin versiyon bilgilerini de gönderebilirseniz daha net olarak yardımcı olabiliriz.


Bununla birlikte altyapınızda SAN var mı? Windows server standart mi enterprise mi? ucretsiz Vmware'den kastınız Esxi diye dusunuyorum, dogru mudur?


Ayrıca bir disaster site yapiniz var mi?


Bu detayları da belirtirseniz onu da göz önünde bulundurarak katkılarımızı yazarız.


iyi çalışmalar,


Mesut Aladağ.
Microsoft MVP, MCT

 
Gönderildi : 24/12/2010 10:54

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


Öncelikle tüm işlerim sistemlerimiz windows 2008 64 bit enterprise


sql server 2008 ve exchange 2007 kullanıyoruz.Bir tane msa2000 cihazımız var direk dc server a baglı host bus adapter uzerınden.vmvaware ucreteız yazılımıyla neler yapabilirim evet.malesef bir disaster site yapımız yok.bulundugumuz bolgede metro ethernet olmadıgı ıcın baska sıte a verı gonderımı yapamıyorum ınternet cıkımısız mecburen shdsl ve kendı yerimizde kesintisiz bir sistem kurmayı planlıyorum.


Bütün serverlara vmware esxi kurup sadece microsoft lisansı alarak dc sql ve exchange makinayı cluster seklınde calıstırabılır mıyım ?Benim icin kritik nokta serverlardan herhangı bırı ozellıkle yazılımsal olarak hata verdıgınde 2.sql serverdan calısmaya devam etsın mesela ?Umarım anlatabilmişimdir görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler..

 
Gönderildi : 24/12/2010 11:12

Paylaş: