Forum

Dosya paylaşımı
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Dosya paylaşımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
776 Görüntüleme
(@ismailKACMAZ)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Şirkette dosya paylaşımını kontrol altına almak için arayış içerisindeyiz.

Yaklaşık olarak 700 GB datamız mevcut.

40 kullanıcı var. Benim istediğim kullanıcı sınırlandırması yapabilmek. Bu işlem için illaki File Server mi oluşturmamız gerekir. Yada başka cihazlar yada yazılımlarla bu işlemi yapabiliyor muyuz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim... 

 
Gönderildi : 20/12/2010 20:05

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Etki alanı ortamınız mevcut ise giriş seviyesi bir sunucu (üzerinde ihtiyacınız kadar disk) ya da iscsi desteği olan bir nas cihazı kullanabilirsiniz. Nas cihazlarının genelde dört disk yuvası olur ki bu ilerde disk arttırımı ihtiyacınız olduğunda önünüze engel olarak çıkacaktır. Tabi yeni bir nas cihazı alınıp sisteme dahil edilebilir ancak tahminin sunucu üzerine disk eklemek çok daha uygun maliyetleri olacaktır. Eğer smb destekli bir nas cihazı alırsanız yetkilendirme konusunda nas cihazı üzerinde ki kullanıcı ayarları bölümüne bağımlı kalacaksınızdır (bazı nas cihazlarının ad entegrasyonu var ancak paylaşımda nasıl işliyor bilmiyorum). ISCSi destekli bir nas cihazında ise nas üzerinde ki disk alanını sunucunuza disk olarak gösterebileceğiniz için etki alanı yetkilendirmelerinden faydalanabilirsiniz.

Giriş seviyesi sunucuda ise sata disk kullanarak (örneğin 1 Tb lık) ilerde de depolama alanınızı arttırabileceğiniz bir ortam hazırlayabilirsiniz. Sunucunuz üzerinden direk etki alanı yetkilendirmelerini kullanabilirsiniz. Ayrıca ortamda ki switch yapınız destekliyor ise sunucu üzerinde ki iki network kartını teaming yapısında kullanarak network hızınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca Windows Server ların Volume Shadow Copy özelliği ile paylaşımda ki belgelerin versiyonlamasını ve geri dönüşünü oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Her iki depolama ortamında da disk yapınızı RAID 10 kullanarak oluşturmanız hem yedekliliğinizi hem de disklerinizin performansını arttıracaktır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 20/12/2010 20:19

Paylaş: