Forum

Multi Domain Yapısı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Multi Domain Yapısı ve Replikasyon Hatası

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@cevdetkaykusuz)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.

Okuduğum bir makalede, çoklu DC ve Site ların bulunduğu yapılarda, aynı "DC üzerinde Infrastructure Master FSMO rolü  ve Global Catalog serverın tutulması" büyük bir hatadır diye bahsediliyor. Bunun ciddi replikasyon hatalarına yol açacağı belirtiliyor.

Bulunduğumuz yapıda primary ve secondary olmak üzere iki 2008 R2 DC, ayrıca farklı lokasyonlarda 30 yakın site yapısı ve bunlara ait DC ler var. Bu makaleye göre, FSMO rolleri primary DC de iken, Global Catalog un secondary de mi bulunması gerekir?

iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 11/11/2010 12:48

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

"büyük bir hatadır" diye bir şey yok sadece konfigürasyon eksikliğidir diyelim. amaç rolleri farklı sunucularda tutarak yük dengelemesi yapmak sürekliliği sağlamaktır.

Site yapısına gelince , asıl amacı network trafiğini replikasyon trafiğini en iyi şekilde kullandırmaktır. Dolayısı ile her site bünyesinde bir dc, dns, dhcp relay agent veya dhcp vs servislerin olması önerilir.

Global catalog kısmına gelince, yine Microsoft der ki eklediğiniz her DC'yi Global Catalog yapın. Bu bilgi MS eğitim kitaplarında ve sitesindeki makalelerinde, design makalelerinde geçer.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/11/2010 12:56

(@cevdetkaykusuz)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

bu hızlı cevap için çok teşekkür ederim...

peki sizce böyle bir yapılanmada, site lar yerine, child dc ler kullanılsa, durum nasıl olurdu?

iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 11/11/2010 13:40

Paylaş: