Forum

client üzerind...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

client üzerinde uygulama çalıştırma

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,617 Görüntüleme
(@isedor)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar bir sorum olacak.ortamda domain yapısı ve ad mevcut.bir client üzerinde sadece bir yazılım uygulaması çalışacak bu yazılım server üzerinden uzakmasaüstü yapılarakta çalıştıralabilinir.benim yapmak istediğim kullanıcı bilgisayarı başlattığı logon ekranı karşına gelecek şifresini yazıp logon olduğu anda karşısına sadece benim çalıştırmasını istediğim uygulama açık bir vaziyette gelecek eğer uygulamayı kapatırsa logoff olacak veya masaüstünde sadece o uygulama olacak yani ne bilgisayarım nede windows başlat menüsü ne masaüstüne sağ tık yapıp menü açabilecek.sadece ama sadece o bilgisayarda istediğim uygulamanın ikonu olacak.bunu en kolay nasıl yapabilrim.

 
Gönderildi : 29/10/2010 14:44

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

en kolay şekli oturum açtığında programın çalışması. bunu şu şekilde yapacaksın:

terminal kullanıcısının özelliklerinden environment tabında başlatmak istediğin programın yolunu göstereceksin. kullanıcı, hesabıyla oturum açtığında program açılacak ve programı kapattığı anda otomatik oturum kapanacaktır zaten.

ayrıca kullanıcıların bağlantısı koptuğunda oturumlarını otomatik kapanmasını ayarlarsan, fazla birikme olmamış olur server üzerinde. 

 
Gönderildi : 29/10/2010 15:05

(@isedor)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Peki kullanıcının bilgisayarı çalıştırdığında karşısına direk uzakmasaüstü logon ekranının gelmesini nasıl sağlarım.

 
Gönderildi : 29/10/2010 18:18

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

anladığım kadarı ile siz sadece kullanıcının uzak masaüstüne bağlanmasını istiyorsunuz.

eğer öyle ise group policy ile client makinayı düzenleyip başlat menüsünü falan kaldırın. masaüstünde sadece uzak bağlantı ikonunu bırakın, görev yöneticisini devre dışı bırakın falan.... kısacası herşeyi gpedit ile yapabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 29/10/2010 21:28

Paylaş: