Forum

Server 2008 r2 acti...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Server 2008 r2 active directory

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
301 Görüntüleme
Mehmet
(@mehmetikiz)
Gönderiler: 442
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

İşletim sistemimiz server 2008 r2 64 bit. Quest Object Restore for Active Directory programını kurdum. Programın kurulumundan sonra oluşturulan kullanıcıları burada görebiliyorum ve active directodan sildiğim zamanda bu programdan geri çağırabiliyorum. Ama daha önceki kullanıcıları programla restore edemiyorum göremiyorum da zaten. ben mi hata yapıyorum bilmediğim birşey mi var acaba ???

 
Gönderildi : 19/10/2010 23:47

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Mehmet bey,


Active Directory Recycle bin default olarak disable olarak geliyor ve bu enable edilmeden önce silinen objeler'de bu geri dönüşüm özelliği kullanılarak geri getirilemiyor. Enable ettikten sonra silinen objeleri bu özellik ile geri alabiliyorsunuz, daha önceki silinen objeler için server 2003 sistemlerinde olduğu gibi authorative restore işlemi ile geri getirmeye çalışmak gerekiyor. Büyük ihtimalle bu proğramında (Quest Object Restore) çalışma mantığında böyle bir şey söz konusu diye düşünüyorum. Program kurulduktan sonraki silinen objeleri takip ediyor sanki.


Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 20/10/2010 08:38

Mehmet
(@mehmetikiz)
Gönderiler: 442
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Recep bey teşekkür ederim ben öyle düşünüyorum. ben 2008 r2 ki active directory geri dönüşümünü aktif etmiştim ama program galiba kurulumdan sonrasına bakıyor.

Teşekkürler iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 20/10/2010 13:47

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

merhaba


ben bu programı kurdum fakat programda kullanıcıları göremedim. kurduktan sonra windows içerisinde başka ayar yapmam gerekiyormu. servis açma gibi

 
Gönderildi : 21/10/2010 12:38

Mehmet
(@mehmetikiz)
Gönderiler: 442
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

active directory nin kurulu olduğu server a connect olacaksın. ama kullanıcılar yine gelmiyor. programı kurduktan sonraki kullanıcıları görüyorsun ve sonrasında o yeni oluşturduğun kullanıcıyı silersen onu restore edebiliyorsun. anlayacağın active directory oluşturulduktan sonra ilk önce bu program kurulmalı sonrasında sildiklerini restore edebilirsin...

Saygılarımla iyi çalışmalar....

 
Gönderildi : 21/10/2010 23:12

Paylaş: