Forum

Kullanıcıların İnte...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullanıcıların İnternet Sitelerini Kaydetme

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
354 Görüntüleme
(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Firmadaki kullanıcıların girdikleri internet sitelerini takip etmek istiyorum. Bunu firma içerisindeyken yapmam kolay. Fakat kullanıcılar danışman olarak çalıştıkları için makineler sabit bir yerde kalmıyor. Kullanıcıların hepsi local admin. Kullanıcıların evdeyken veya iş yerindeyken girdikleri siteleri nasıl takip edebilirim?


 Teşekkürler


 

 
Gönderildi : 13/09/2010 19:26

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Proxy atarsınız. Daha sonra kullanıcalara vpn ile bağlanma zorunluluğu verirsiniz. VPN ile bağlanan kullanıcı şirket hattından çıkacağından , girdikleri siteleri takip edebilirsiniz. Proxy olarak ne kullanıyorsunuz?

 
Gönderildi : 13/09/2010 19:43

(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Ufuk Bey, Dediğiniz yöntemi ben de düşündüm. Fakat kullanıcılar local admin. Ayrıca kullanıcılar internet options'tan müşterilerde, müşteri securitysine göre ayarlamaları değiştirmek zorunda. Aslında benim uygulamak istediğim kullanıcının geçici internet dosyalarının silinmesini engelleyip firmaya geldiğinde herhangi bir servera atmasını istiyorum. Group policy'den geçmişi temizlemeyi disable edebilirim. Fakat bu kullanıcılar için uygun bir durum olmaz 🙂 Kısacası kullanıcı geçici internet dosyalarını bir şekilde bir serverda toplamak istiyorum.


Teşekkürler

 
Gönderildi : 13/09/2010 19:59

Paylaş: