Forum

2019 nic teaming
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] 2019 nic teaming

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
634 Görüntüleme
(@kadirmumcu)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

sanal bir ortam kurmayı düşünüyorum ama dc'yi fiziksel bir server üzerine kuracağım. windows 2019 ad kurulumu yapılacak fiziksel server üzerinde 2 tane 10 Gbit network kartı var. ortamdan 2 tanede yedekli çalışacak fiziksel switch var. ben Ad kurulacak server üzerindeki 10 gbit network kartlarını yedekli yapmak istiyorum. bunu windows 2019 kurulumu yaptıkdan sonra mı yapacağım ve nasıl bir konfigurasyon yapmalıyım. Ad yi kurmadan öncemi nic teaming yapacağım. bunun doğru aşamalarını ve doğru yöntemini nasıl yapacağımı 

 
Gönderildi : 02/04/2022 00:28

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4297
Co-Helper
 

Önce veya sonra yapabilirsiniz farketmez. Nic teaming ile ilgili oldukça fazla forum konusu ve makale var öncelikle onları tarayarak inceleyiniz.
Ör: https://www.cozumpark.com/community/windows_server-4/429834/

Bu arada win.dan teaming yapmak zorunda da değilsiniz sunucu nic'lerinin çoğunda üretici sağlayıcılığında failover modları oluşturabilen uygulama desteklenebiliyor özellikle nextreme vs serisinde support dan bakarak bu şekilde de yedeklilik yapabilirsiniz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/04/2022 02:41

(@eraysoysal-2)
Gönderiler: 221
Reputable Member
 

windows kurulumu sonrası istersen network connection kısmından iki lan kartını seçip nic yap istersen sunucunun yazılımını indir o yazılımla yap çok basit bir işlemdir. mesela bizde ağırlıklı hp serverler var hp nin nic yazılımını servere kurup yapıyoruz.

 
Gönderildi : 13/04/2022 12:08

Paylaş: