Forum

Kullanıcının erişti...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullanıcının eriştiği dosya, klasör, registry kayıtları hakkında

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
616 Görüntüleme
(@AkinBOREKCI)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,


Terminal Server ortamında çalışan kullanıcının sistem üzerinde hangi dosyalara eriştiğini / erişmeye çalıştığını anlık olarak görebileceğim bir yöntem varmı?


Sebebi: web üzerinden Java uygulaması çalıştırılan bir site var. Site admin kullanıcısında çalışıyor. Kullanıcı tarafında çalışmıyor. GPO dan trusted site olarak ekledim ama yinede bir sonuç alamadım.


Belki sistem tarafında bazı dosyalara erişmek istediğinden dolayı sıkıntı çıkartıyordur diye düşünüyorum.


 


Teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 03/09/2010 19:46

(@Burakistanbullu)
Gönderiler: 334
Reputable Member
 

Eğer dışarı erişimi olan bir site ise,sitenin adresini verirsen daha kolay yardımcı olabiliriz.Çünkü admin hakkı ile java uygulaması arasında bir bağlantı olabileceğini zannetmiyorum

 
Gönderildi : 03/09/2010 20:08

(@AkinBOREKCI)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ne yazık ki dışarı açık bir site değil.


Neden kaynaklana bilir peki. Fikriniz var mı?


 

 
Gönderildi : 03/09/2010 20:20

(@Burakistanbullu)
Gönderiler: 334
Reputable Member
 

Trusted Sites a eklemişsiniz zaten . Bir de local admin ile giriş yaptıktan sonra internet explorer security ayarlarını kontrol edin. Orada engelleniyor olabilir.

 
Gönderildi : 04/09/2010 00:32

(@hasankoroglu)
Gönderiler: 279
Reputable Member
 

Aklıma gelen ihtimaller:

  1. İşlem yapmak istediğin site belli bir port üzerinden bir sayfaya ulaşmaya çalışıyordur, eğer varsa firewall unuz bu siteye girişleri engelliyor olabilir, firewall loglarından takip edebilirsiniz.
  2. İşlem yapılmak istenen sayfa bilgisayar üzerinde bulunan bir antivirüs yazılımı tarafından engelleniyor olabilir.
  3. Diğer bir ihtimal ise sınırlı kullanıcıların, üzerinde erişim (yazma, değiştirme) yapmaya çalıştığı bir dosyada yetkilerinin olmaması.
  4. Bir diğer ihtimal Web tarayıcının üzerinde java ile ilgili bir uygulamanın o kullanıcı için bir sınırlaması olabilir.

Dediklerine bakarak aynı bilgisayarda domain admin ile giriş yaptığında problem oluşmadığını anlayaraktan, bilgisayarında çalışan uygulamaların (exe veya dll vs.) hangi reg (regstery kaydı) dosyasına veya dll dosyasına erişim sağlamaya çalıştığı ve başarılı olup olmadığını anlaman için microsoft'un bir uygulaması var. yalnız uygulama sadece admin yetklilerinde çalışıyor. Web sayfasında yapmak istediğin işlemi yaparken uygulamayı açıp, ilgili filtrelemelerle kısa zamanda sonuca ulaşabilirsin. Uygulama: Process Monitor v2.92

 
Gönderildi : 04/09/2010 01:46

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Hasan Bey`e ilaveten, siteyi ip numarasi yazarak girmeye deneyin, Eger sisteminizde GPO uzerinden proxy uyguluyorsaniz (ISA server varsa) , siteyi exceptions kismina ekleyin.birde Bazi java uygulamari ie8 de calismaz, ie7 ve ie6  da deneyin.

 
Gönderildi : 04/09/2010 02:57

Paylaş: