Forum

Masaüstün...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Masaüstünde iki farklı uzak masaüstü kısayolu hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,579 Görüntüleme
(@Acemi)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Bir müşterimin farklı kullanıcı adları ile aynı server üzerine uzak masaüstü ile bağlanması lazım. Ben bu işi daha kolay yapabilsin diye, masaüstünde iki adet uzak masaüstü kısayolu oluşturdum.Kullanıcı adı ve parolasını kaydet diye işaretledim, böylece her bağlantı yaptığında tekrar şifre sormasın diye düşündüm.


Sorun şu, eğer birinci kısayoldaki kullanıcı adı ve şifresini değiştirirsem, ikinci kısayoldaki de değişiyor. İki farklı uzak masaüstü kısayolu için iki farklı kullanıcı adı ve parolası kullanma imkanı yok mu ?


Teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 07/08/2010 16:33

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Kısayol oluşturmayın bağlantı ayarlarında farklı kaydet ile rdp bağlantıyı kaydedebilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz kullanıcıyı tanımlayabilirsiniz.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/08/2010 19:30

(@Acemi)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Zaten farklı kaydet seçeneği ile kayıt ediyorum. Ama her nedense birinde kullanıcı adı ve şifresini değiştirdiğimde öteki de değişiyor. Farklı kaydettiğim zaman iki farklı dosya olur normalde ama , sanki kullanıcı adı ve şifresini farklı bir yerde depoluyor gibi geldi bana.


 

 
Gönderildi : 09/08/2010 12:46

(@crafty)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Mevcut Client Os u nedir ? Mevcut RDP sürümü nedir ? Bağlanmayı çalıştığınız sunucu OS ve RDP sürümü nedir ? Eğer sürümler aynı değilse bu gibi sorunlara sebep oluyor.

 
Gönderildi : 10/08/2010 15:24

Paylaş: