Forum

2 ip adresinden 1 s...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2 ip adresinden 1 site yayınlama

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
351 Görüntüleme
(@BeyAzSeyTaN)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba büyük siteler birden fazla sunucudan yayınlabiliyor bunu biliyorum benim sorunum biraz daha farklı.Sitemi kendi sunucumdan yayınlamak istiyorum.Gerekli bütün kurulumları yaptım.IIS,PHP5,DNS Server,Isa serverı 2003 Web Edition a kurdum.Bütün ayarlamaları yaptım.Ip adresim sabit sitemi çok rahatlıkla kendi sunucumdan yayınlayabiliyorum.Fakat Türkiye'de internet abonelik ücretleri hem yüksek bunu bi kerana bırakalım parayı gözden çıkarsakta yüksek upload hızları alamıyoruz.Şu anda 8mbit adsl kullanıyorum upload hızı bilindiği gibi 1mbit. İş yerimde VDSL hattım var ordada 32/1 hız. Servis sağlayıcılarıylada görüştüm g shdsl hatta 2/2 hız için komik ama  200 TL istiyorlar ayda.Araştırmalarım sonucu en iyi hizmeti upload konusunda Superonline sağlıyor 69 TL ye 20/5 hız verebiliyor. Fakat bulunduğum bölgeye bu hizmeti alamıyorum.İlk söyleyeceğiniz seyin sunucu kirala olacağını tahmin edebiliyorum zaten kullandığım centos yuklu yurt dısı bir sunucum var.Sormak istediğim asıl soru şu makineme 2 veya daha fazla adsl hattını bağlayıp sitemi yayınlayabilirmiyim.Mantık olarak biraz zor bir durum çünkü site tek ip adresine yönlendiriliyor fakat cevap 2 hattan gelecek.Çok büyük sitelerin tek hattan yayın yapmadığını düşünürek bu soruyu soruyorum.Umarım saçma bir soru olmamıştır.Büyük sistemlerde kullanılan yapılandırmayı sanal sunucularla kendi serverıma yapabilmeyi umuyorum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

 
Gönderildi : 26/07/2010 14:41

(@ilyasYILDIZ)
Gönderiler: 441
Honorable Member
 

Merhaba ,

Eğer ciddi bir upload yönünde trafiğinizin olacağını düşünüyorsanız ,

ya bulunduğunuz yere metro alacaksınız ya da makinez için barındırma hizmeti alacaksınız.

DSL ve ya buna bence SHDSL gibi hizmetlerle upload ihtiyacınız karşılayamazsınız. Makul ve sağlıklı hizmet iiçin en iyi çözüm barındırma hizmetidir. Kullandığın kadar öde seçeneklerini sunan yerler var. Araştırma yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 26/07/2010 15:16

(@BeyAzSeyTaN)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

ilyas bey cevabınız için tşk ederim bahsettiğiniz konuda haklısınız fakat en azından düşüncem yapılabilirmi bunu öğrenmek istiyorum.Upload hızlarına getirilen bu sınırlamayı en azından teknik olarak kırmış oluruz.Zaten servis sağlayıcıların isteiğide bu.Benim zaten 100mbit upload hızı olan vir vps im var.Forumumuzda çok ciddi uzman arkadaşlar var bahsettiğim konu mümkünmü en azından bunu öğrenmek istiyorum saygılar....

 
Gönderildi : 26/07/2010 16:07

(@ilyasYILDIZ)
Gönderiler: 441
Honorable Member
 

Merhaba , Load-balance tarzı cihazlar trafiği tek yönde dengeleme yapabilmektedir.

Telekom dışındaki ISP'ler tarfafından mevcut internet hızınızı dinamik routing protokolleri ile çift yönlü dengeleme yaparak hizmet verebn yerler var.  Hatta 4x2048 kbps k-hızında yük dengelemesi yapıldığını gördüm. Upload ve download yönündeki engelleri ancak bu şekilde giderebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 26/07/2010 20:37

Paylaş: