Forum

driver server
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

driver server

6 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
424 Görüntüleme
(@GultekinAknur)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar öncelikle yardımlarınız için çok teşşekür ederim.


Dün gece aklıma bir fikir geldi acaba olurmu die diye düşündüm veya varmı bilmiyorum ? acaba bütün driverların bulunduğu bir server yapılabilir mi all driver adında bir server yapılıcak yüklenen işletim sistemine göre driverları bulucak yada internet üzerinden güncel driver bulucak


mantıklı geldiğini düşünüyorum clienta server yolu gösterilicek bu sayede server kendi üstünde ona uyumlu driver varsa yükleyecek yoksa internetten bulup client makinaya cevap vericek acaba böyle birşey var mı veya buna benzer ne yapılabilir ?

 
Gönderildi : 19/07/2010 14:52

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
 

Bahsettiğiniz sistemi yapılandırmanın gerçekten zor olacağını düşünüyorum.Tabi client network kartını tanıtmak v.s. de gerekecek.Bunun yerine internette bulduğum ve teknik serviste kullanığımız Driver Pack  DVD si var.Benzerlerinede rastladım  driverların %80 ini buluyor ve sorun yaşamadım henüz.Windows 7 zaten sürücülerin büyük bir bölümünü tanıdığı için sanırım sadece bu iş için sunucu ayırmaya gerek yok.Tabiki karar sizin.

 
Gönderildi : 19/07/2010 15:02

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Bu işlemin yerine win 7 dışında ki işletim sistemleri için özel bir XP hazırlayın , olası en çok kullanılan drivers'ları dvd ye ekleyin. Bu tarz bi işlemi nLite tarzı bi programla yapabilirsiniz. Maaliyetsiz olur:)

 
Gönderildi : 19/07/2010 15:20

(@GultekinAknur)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

çok teşşekür ederim böle bir cd elimde var benim asıl amacım WDS üzerinden tağıtmaktı ama sanırım xp.wim dosyasının içine gömmeliydim bütün driverları teşşekürler genede

 
Gönderildi : 19/07/2010 20:17

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Windows Update ile Driver güncellemesi yapılabiliyor. Bu nasıl oluyor peki? Bilen var mı? şimdi Wsus'a baktım da Wsus üzerinden de driver güncellemeleri dağıtılabiliyor. Gerçi Muharrem arkadaşımızın dediği gibi ilk etapta ethernet kartının tanıtılması illa ki gerekecek. Artı yeni kurulan bir makina Domainde olmadığından WSUS için GPO ayarlarından etkilenmeyecek, makina için wsus ayarlarını manuel olarak yapmak gerekecek vs.

 
Gönderildi : 20/07/2010 18:38

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Microsoftun arşivinde olan ve güevenilir imzalı olan driverları yüklüyor, windows update.

 
Gönderildi : 21/07/2010 17:06

Paylaş: