Forum

Uzak masaüst&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uzak masaüstü bağlantısında exe çalıştırma

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,135 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

İyi geceler arkadaşlar. Sizlerden bir konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Ortamda dc olan server 2003 bir cihazım var. Üzerinde koşan bir sigorta programımız var ve birkaç arkadaş dışarıdan uzakmasaüstü bağlandıkları anda yaptığım ayarlar doğrultusunda bağlanır bağlanmaz gerekli program otomatik çalışıyor ve3 programdan çıkınca bağlantı otomatik kesiliyordu. Kullanmış olduğumuz programın eski versiyonunda sınırlı kullanıcılar icin kullanıcı adı şifre ve domain ismi girebileceğimiz bir ufak dosya vardı ve bu dosyaya administrator hesap bilgilerini girerek uzak masaüstü kullanıcılarının sorunsız çalışmasını sağlamıştım. Fakat şu anda program güncellendi ve bu işlemi gerçeleştiremiyorum.

Kısacası uzak masaüstü bağlantı yapılırken çalışacak program yerine kısayol atayabilirmiyim. Veya güvenliği aksatmadan bu programın exesini nasıl bağlandıkları anda otomatik çalıştırmalarına izin verebilirim.

Kusura bakmayın  uzun oldu baya. Herkese teşekkürler kolay gelsin.

 
Gönderildi : 11/06/2010 03:01

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Her kullanıcının başlangıç klasörüne bu dosyanın linki atın. Termial sunucu için belli süre işlem olmaz ise oturumu kapatma özelliği mevcut aktifleştirin. Oturum açamıyacak ve administrator yetkilerinde bir kullanıcı oluşturup kullanıcılara programı run as ile çalıştırmalarını söyleyin yada startup içine attığını programı runas komutu ile siz farkılı çalışır şekilde linkleyin.

 

Benim anlamadığım programla, windowsun sistemlerinin ne alakası var ?

 
Gönderildi : 11/06/2010 04:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Ertan bey işin özü şu; yetkisiz bir kullanıcının server üzerinde exe çalıştırmasına izin vermek. Run as komutunda bildiğim kadarıyla password giremiyoruz. Girilsede pek sağlıklı çalışmıyor. Şöyle bir yöntem izleyip ona göre geri dönüş yapacağım. Kullanici Yapilandirmasi > Windows Bilesenleri > Ek Yoneticisi > Dusuk riskli dosya turu ekleme listesi > .exe
Kullanici Yapilandirmasi > Yonetim Sablonlari > Sistem > Oturum Ac > program.exe   Bu yöntemi kullanmamın bir sakıncası olurmu sizce.


Teşekkürler kolay gelsin.

 
Gönderildi : 11/06/2010 12:08

Paylaş: