Forum

Windows Server 2003...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2003 - Terminal Server Print Service

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
412 Görüntüleme
(@KaVKaZ)
Gönderiler: 34
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Windows Server 2003 işletim sisteminde terminal server, sql 2000 server ve panda admin secure kurulu... Sunucu her hangi bir domain ortamına dahil değil ve üzerinde active directory yapısı yok.

Yaşadığım sorun kulanıcılarım terminal server ile sunucuya bağlanıp ticari yazılım üzerinde fatura kesimi gerçekleştirirken sunucu üzerindeki yazıcı biriktirme havuzunda kuyruk oluşuyor ve dış birimde fatura kesimi sağlanamıyor. Bu sorun sunucuya her restart atmam ardından 1 ile 2 hafta içerisinde tekrarlanıyor, yazıcı biriktirme havuzu servislerini yeniden başlatsamda bir süre sonra aynı sorun tekrar yaşanıyor ve sunucuya restart atmadan durum düzelmiyor. Bu problemi nasıl giderebilirim?

Bir kaç arkadaşım, bu gibi sorunların windows da ki terminal servislerinin klasik problemi olduğunu ve çözümü olmadığını, özellikle perakende ayağında bu şekilde sistemleri olan çalışma ortamlarında genellikle thinprint gibi print server programların kullanılarak print işlemlerinin sorunsuz gerçekleştirildiğini söylediler.

 Yaşadığım problem ve thinprint yada buna denk programlar hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim,

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 12/05/2010 15:17

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


yaşamış olduğunuz problemin kaynağı aşağıdaki makalemde mevcutdur. Detaylı bir şekilde saha tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/03/22/w2008-terminal-services-easy-printer-teknolojisi.aspx


çözüm olarak w08 yapısına ortamın yükseltilmesi veya donanımsal Printer server veya w03 Print Servisi ile çözüm üretmeye çalışabilirsiniz.


Diğer çözüm ise uç noktada bulunan kullanıcıların sahip olduğu printerları tek tip yapıp farklı printerların oluşturmuş olduğu sürücü ihtiyacından kurtulabilirsiniz.


 

 
Gönderildi : 12/05/2010 15:27

Paylaş: