Forum

Windows 2008 premiu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2008 premium server da client ları bağlama

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Reactions
388 Görüntüleme
(@OrkunOK)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selam arkadaşlar işyerimize yeni bir  2.4 quatqour xeon çift işlemcili 12 gb ram li bir hp server aldık.


1- birinci işlemci ve ikinci işlemci için ramlari 6 gb 6 gb mı paylaştıracağız bunun doğrusu nedir.


2- Bu serverla kurulum da ve configirasyonda dc değilde normal olarak ayarlarını ve client ayarlarını kısaca nasıl yaparız. (fikir almak)


3- Ve eski serverimiz intel toplamaydı. oda kurulu ve normal şekilde kurulu dc değil.    bu iki serveride kullanmak istiyoruz. yenisinde programımızı kullanmak eskide serverimiizde F ortamı (Ortak paylaşım diski) ve program sql datalarını yedeklemek için kullanacağız.


Burda yapmak istediğimiz bu iki serveri bir biri ile yani kullanıcı adı olarak ikisinede tanımlamak mı gerekiyor. birine bağlanınca diğerinede bağlanmak için.  Veya yeni aldığımız serverde kullanıcıları tanımladığım zaman ve client tarafından kişi bağlantığı zaman iki serverdeki dosyalara nasıl eriştirebilirim.


 


 

 
Gönderildi : 10/05/2010 00:51

(@OrkunOK)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

1. Eski intel sununun görevi ne idi ?  =   Görevi Fail server olarak kullanıyorduk dc olarak değil


2.Yeni sunucnun Hp hangi modeli ve eskinin yerine mi yoksa mevcut ihtiyaçları kaşılasın diyemi aldınız ? Eskinin yerine Fs olarak kullanacağız    Hp server modeli yeni olan  DL380G6 Quad-Core Xeon 5530 2.40GHz 8MB L3 12GB


3.Mevcut ihtyaçlar nelerdir. ? =  24 adet xp client masa üstü pc client olarak bağlama   6 adet el terminali terminal clint olarak bağlanma    ayrıca 2 adet uzak masa üstü pc ile bağlanma ihtiyacı.  Ayrıca 4 adet print server la pos yazıcı var.


24 adet cp yi fs olarak bağlanma clientleri bağlanma vb...


4. intel server da kurulu olan OS nedir ?   Windows server 2003 standart dc değil


5.Windows SBS 2008 premium aldınız ?  Aldık


6.File server daha önce yapılandırdırnız mı ?  Evet yapılandırdım.


7. Neden Active Directory kullanmıyorsunuz ? Kullanıyorduk aslında fakat biraz uğraştıryor. Ayarları felan. Fs normalde işimizi görüyor.


active directory de serveri yavaşlama olur mu. birde ayarları sanırım tam yapamıyoruz. bu konuda da iyi bir makele ve bilgi alabileceğim bir yer varsa sevinirim.


8. Bu kadar sağlam bir server alıp neden sanalaştırma yaparak tasaruff ve tam perfromasn yoluna gitmediniz ? Yani Almakla kötü mü ettik. Sanallaştırmadan kastınız nedir biraz açarmıısnız. Yani nedir yaparsak neler kazanırız.


9. Client bağlamaktan kastınız DC olmadan yapmak mıdır ? Evet yani şimdi iki adet serverimiz oldu ya biz clientlarde normal ayarları yapıp kişi kullanıcı olarak pc sini açınca kullanıcı adı ile girdiği zaman iki serverde işlerini paylaşılan klasörlere ulaşması için gerekli ayarlar.

 
Gönderildi : 10/05/2010 19:10

Paylaş: