Forum

Terminal Server Bağ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server Bağlantı Sınırı

6 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
816 Görüntüleme
(@gokhanyuceler)
Gönderiler: 86
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar selamlar,


windows server2003 üzerinde terminal server kullanmaktayım.Şubelerdeki bilgisayarlar rdp ile bağlanıp şirketteki erp yazılımdan çalışmalar yapmakta ve program üstünden kendi yazıcılarından çıktı almakta.Yanlız birtürlü başa çıkamadığım problem kullanıcılar rdp ile bağlandıklarında terminal hizmetlerinden baktığımda     bir kullanıcı adına 10 bağlantı etkin ,diğer kullanıcıda 5 bağlantı etkin gibi rakamlar vermekte buda şu sıkıntıya neden oluyor kullanıcı yazdırma alanına gelince bir yazıcı hp 2.oturumdaki hp 3.oturumdaki gibi kullanıcıya seçenek soruyor bu hali ile kafa karıştırıyor.Bir kullanıcı için birden fazla etkin bağlantıyı iptal nasıl edebilirim bağlandığı zaman bir etkin görünsün yazıcı sayısıda listede gereksiz yere artmasın teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 08/05/2010 05:25

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

aynı kullanıcı adıyla bir bağlantı gereçeklesin mi istiyorsunuz ?


eğer ortamda vpn var ise redirect yöntemile değilde faklı şekilde printerları tanıtabiliriz ve printer karmaşası giderilir.

 
Gönderildi : 08/05/2010 08:52

(@gokhanyuceler)
Gönderiler: 86
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

evet zaten ben her şubeye farklı kullanıcı adı tanımladım. o yüzden bağlantısı kopup tekrar girdiğinde aynı kullanıcı adına 1 den fazla bağlantı olması hem işlemciyide yoruyor hemde yazıcı sayısınıda arttırıyor arada vpn gibi birşey yok sadece uzak masa üstü ile bağlanıp programı çalıştırıyorlar.

 
Gönderildi : 08/05/2010 13:31

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Terminal server bağlantısına kullanıcı limiti koyabilirsiniz belki, tam emin değilim ama çözüme gidilebilir. Örneğin 10 kullanıcı için 10 limitiyle bakabilirsiniz. Group Policy ile :


 
Gönderildi : 08/05/2010 13:53

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Group policy> Bilgisayar yapılandırması> Yönetim şablonları> Windows bileşenleri> Uzak masaüstü hizmetleri> Uzak masaüstü anabilgisayarı>  Bağlantılar> sağ tarafta "Uzak masaüstü hizmetleir kullanıcılarını bir uzak masaüstü hizmetleri oturumuyla sınırla"yı etkin hale getirin. (Server 2003teki ifadeler değişiktir. Örn. Uzakmasaüstü hizmetleri yerine Terminal hizmetleri yazar. Bahsettiğim çözüm yine bunun altındadır. Kolayca bulabilirsin. )


Kullanıcı her oturum açtığında, önceki açtığı oturumdan devam eder böylece hem sistem kaynakları açısından hem de bahsettiğiniz yazıcılar sorunundan kurtulmuş olursunuz.

 
Gönderildi : 08/05/2010 19:13

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
 

Oturum yazıcılarını sıfırlamak için serveri açman kapatman gerekiyor. Buda herzaman mümkün olmuyor. Bunun  yerine cmd yaparak;


 net stop spooler


 del c:\windows\system32\spool\printers\*.* /q


net start spooler


 yaparsanız olusan 15-20 adet yazıcıyı sıfırlayabilirsiniz...


 

 
Gönderildi : 09/05/2010 23:07

Paylaş: