Forum

AD Kurulumu hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

AD Kurulumu hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
331 Görüntüleme
(@BunyaminBOZOGLU)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar 2003 SE Serverime AD kuracağım ama şöyle bir uyarı aldım. "Bu bilgisayarda TS yüklü bu bilgisayara AD yüklenmesi bilgisayara yalnızca yönetim grubunun açılmasınan sebeb olacak" diye hata veriyor.

Şim bu serverimiz de muhasebe prg,üretim prg ları var TS sunucu özelliiğini kaldırırsam bunların çalışmasında problem yaşarmıyım.

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 30/04/2010 17:07

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Muhasebe ve diğer programlarınıza kullanıcılar remote desktop ilemi erişiyor? Terminal Server rolünü kaldırırsanız programlarınız çalışmayabilir. AD nin terminal server a yüklenmesi önerilmez çünkü kullanıcılar remote desktop ile bağlandığınğa administrative tools ada erişip kurcalayabilirler. Daha önceden kullandığınız bir Domain Controller sistemde yokmu, neden Terminal Server'a Active Directory kurma ihtiyacı hissettiniz?

 
Gönderildi : 30/04/2010 19:07

(@BunyaminBOZOGLU)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Kullanıcılarımız bu paylaşım ve programlara dizin paylaşımları üzerinden map yaparak ulaşıyorlar. Serverde oturum açma gibi bir faaliyetimi yok.

Kullanılan programlarda ve paylaşımlarda problem olmayacaksa AD kuracağım. Bu serveri TS olarak değil de DB olarak kullanıyoruz. 

 
Gönderildi : 30/04/2010 19:21

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Sistemi geçici süre devreden çıkartın, haftasonu veya mesai saatleri dışında yapabilirsiniz. Terminal serverı kaldırmanız gerekli, Domain yapısını oluşturduktan sonra, bağlanacak kullanıcıları yeniden Terminal serverı kurarak oluşturabilirsiniz. Tabi izinleri de aynı şekilde. Tavsiyem, kimin nereye yetkisi var tam olarak anlayın, daha sonra işlemi yapın.

 
Gönderildi : 30/04/2010 21:15

Paylaş: