Forum

2003 Server a bağla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server a bağlanan user lara ve Uzak masaüstü kullanıcılarına mac adresi atama

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
(@Tursunisak)
Gönderiler: 79
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

 

 

Merhabalar.

 

Bu konu ile ilgili oldukça fazla vede faydalı makale var aslında.Ama işin acemisi oluşum ve makalede anlatılan konuların kullanıcağım yapıya birebir uygun olmayışından dolayı yeni bir konu açma gereği hissettim.

Göstereceğiniz yardımlar için şimdiden teşekkürler.

 Yapmak istediğim şudur.

2003 server a sadece mac adresi tanımladığım kullanıcıların bağlanmasını sağlamak.Yani 5 pc miz söz konusu server a bağlanan bu pc lerdan anamakinaya sadece belirlediğim user ların erişmesini sağlamak.Bunuda mac filtrelemesi ile yapmak istiyorum.Başka kolay ve kullanışlı yollarıda varsa işimi görecektir.

 

Birde bu sisteme bağlanan uzak masaüstü kullanıcılarını aynı şekilde sınırlandırmak istiyorum.

Teşşekkürler.

 

 
Gönderildi : 30/04/2010 12:20

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Windows İşletim Sistemi Platformuna ve içinde bulundurulan uygulama/servislere MAC adresi yolu ile erişim yasaklamanız mümkün değildir. MAC adresleri ile iletişimi sınırlarndırma işlemini Network cihazları ile (firewall, Router üzerinde bulunan ACL vb..) yağmanız mümkündür.


Amacınız eğer Güvenliği sağlamaksa yazılım seviyesinde bu işlemleri Sertifika, NAP vb.. servisler ile gerçekleştirebilirsiniz.


RDH servisi için uygulanabilecek hizmetler RDH Gatewayy sunucusu ile erişimi denetleyebilirsiniz. Arka tarafta NAP servisi tarafından desteklenmektedir.

 
Gönderildi : 30/04/2010 16:42

Paylaş: