Forum

yedek domain olştur...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

yedek domain olşturabilirmiyim

9 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
381 Görüntüleme
(@isabayyigit)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar hocam benim hastane içinde bi domainim var ve ben bu domaini farklı bilgisayarda yedeklemek istiyorum ve olası bi soruna karşı onu devreye alarak pc ler olağan şekkilde devam etmesi  için nasıl bi yol izleyebilirim. ntbeckup yapıp denenmiş fakat çalışmamış sorduğum bir kaç arkadaş yardımıc olabilirseniz  şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 27/04/2010 19:13

(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
 

Acronis ile system state yedeği alabilirsiniz. System state yedeği ile dns,dhcp ve active directory yedeklerini başka bir storage da tutabilirsiniz. Bunun yanında benim size tavsiyem farklı bir serverda additional dc yapılandırması yaparak domainizde bir sıkıntı olduğunda add dc ile gerekli replication işlemini yaptıktan sonra sisteminizi ayağa kaldırabilirsiniz.

 
Gönderildi : 27/04/2010 19:21

(@isabayyigit)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hocam şimdi ben additional dc yi kurduktan sonra acronis ile almış oldugum  beckup larımı oraya aktarmam lazım yoksa farklı bir işlemmi yapmam lazım

 
Gönderildi : 28/04/2010 11:07

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Merhabalar öncelikle Forum Kurallarımızı okumanızı ve başlığı ona göre düzenlemenizi rica ederim.


Ortamdaki DC'nin Acronis ile veya başka bir 3rd parti program ile backup'unu almanız sağlıklıdır fakat. DC'nin çökmesi gibi bir durumda kendisi otomatik devreye girmez. Sizin imaj'dan geri dönmeniz gereklidir.


Cihan Beyin de ifade ettiği gibi sizin ortama ADC kurmanız gereklidir. Böyle bir yapıda DC'ye bir şey olması durumunda ADC devreye girer. Tabi sonrasında bir kaç komut ile ADC'yi DC'ye dönüştürmelisiniz. Rolleri taşımalısınız.


Tüm bunlarla birlikte artı olarak image alırsanız da tadından yenmez. =) Saygılar.

 
Gönderildi : 28/04/2010 11:41

(@isabayyigit)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim erdem bey. dc nin çökmesi gibi bi durumda ben direk otomotik olarak devreye girmesini istemiyorum sadece başka bir makinaya almış oldugum imajı açıp sadece hani olurda dc ye birşey olursa imajı açmış oldugum makinayı systeme takarsam çalışırmı acaba.


 teşekkürler

 
Gönderildi : 29/04/2010 11:42

(@suleymangunel)
Gönderiler: 90
Estimable Member
 

Eğer bahsettiğiniz şey, almış olduğunuz DC backup'ını başka bir sistem üstüne restore etmek ve esas DC çöktüğünde bu ikinci makinayı sisteme dahil etmek ise, evet bu yöntem işe yarar. Dikkat edeceğiniz nokta; DC''nin Acronis ile almış olduğunuz backup'ını başka bir makinaya restore ederken eğer donanım farklılığı var ise restoration sırasında "Universal Restore" eklentisini kullanmak ve yeni makinanın driver'larını göstermek. Daha önce DC'ler içinde bir çok kez tecrübe ettiğim bir yöntem. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 29/04/2010 12:01

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 


öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim erdem bey. dc nin çökmesi gibi bi durumda ben direk otomotik olarak devreye girmesini istemiyorum sadece başka bir makinaya almış oldugum imajı açıp sadece hani olurda dc ye birşey olursa imajı açmış oldugum makinayı systeme takarsam çalışırmı acaba.


 teşekkürler



Peki ama bunda mantık nedir? O zaman siz ADC ile falan uğraşmayın. Madem image'dan geri geleceksiniz. DC'nin çöktüğü durumlardaki Domain haberleşmesini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Yine de siz bilirsiniz tabi de. Sizin düşündüğünüz sistemde hata toleransı devreden çıkar. Saygılar.

 
Gönderildi : 30/04/2010 00:10

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Additional dc yapmanız sistemin sağlığı açısından iyi olur. Herhangi bir sorun durumunda rolleri adc ye aktararak adc dc yapabilirsiniz.


Adc için, http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/29/additionel-domain-controller-nedir-ve-neden-htiya-duyar-z.aspx


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/09/28/active-directory-makaleleri-additional-domain-controller-kurulumu-b-l-m-5.aspx


Fsmo rolleri için, http://www.cozumpark.com/blogs/videolar/archive/2009/11/07/video-active-directory-rollerinin-fsmo-ta-nmas.aspx  


Acronis ile online kesintisiz imaj almak için, http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2008/03/15/acronis-program-le-online-maj-alma-online-_3101_mage-with-acronis.aspx  makale ve videolarını inceleyiniz.


Biri çöktüğünde diğeri devreye girsin mantığı arıyorsanız cluster kullanmalısınız o da size maliyet getirir. Ancak istediğiniz olmuş olur.


Kolay gelsin.


 

 
Gönderildi : 30/04/2010 00:26

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Ağınızda iki etki alanı denetleyicisi varsa ( diğeri ADC ) Acronis ile yedek alırken ayrıca bir de sunucuların sistem durumu yedeğini de almanız gerekebilir. Bir çökme durumunda aynı sunucuya Acronis yedeğini kurduktan sonra diğer etki alanı denetleyicileri ile Active directory verilerini eşitleme ve paylaşma ( "replication" ) sorunları yaşayabilirsiniz çünkü ilgili sunucu kurtarma durumunda olduğunu ancak dizin hizmetleri geri yükleme kipinde ( " Directory Services Restore Mode" ) anlayabilir. Bu duruma ilişkin Acronis veya diğer yedekleme programları ile ilgili daha fazla bilgi almanız gerekebilir.


http://www.cozumpark.com/forums/thread/107749.aspx


http://www.wilderssecurity.com/archive/index.php/t-89598.html


http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=238522


http://support.microsoft.com/?kbid=875495


 

 
Gönderildi : 30/04/2010 11:54

Paylaş: