Forum

Dns Problemim (Havu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dns Problemim (Havuz Problemini Geçti Benim İçin)

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,091 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


 Konu başlığı biraz kötü  oldu ama durumum o kadar vahim. Gerçi problemin çok basit olduğuna inanıyorum ama işte insan bir yerde takılır ve o takıldığı yerde dönmeye devam eder de birşey çıkaramaz ya işte ben oradayım. Kendi çapında bu işlerle eğlenen biriyim. Herşey böyle başladı. Küçük boşta işe yaramaz bir makinam vardı. Üstüne server 2003 kurdum. İlk başlarda sadece kendi sitemi yayınlıyordum sonra mail ihtiyacı duydum ve hmail kurdum çalıştı daha sonra kurcalamayı seven biri olduğum için birde plesk panel kurayım acaba işime yarar mı diye düşündüm onu da kurdum ama elime yüzüme bulaştırdım. Daha sonra madem plesk ile yapamadım bari kendi dns imi kurayım belki onda başarılı olurum dedim. Onu yaklaşık yalanım olmasın format atma ile beraber yaklaşık 30 kere kurmuşumdur. Dns üzerinde denemediğim kombinasyon kalmadı diyebilirim 🙂 Sonra danışacak birilerini aradım tam istediğimi bulamadım ama bir kaç cevap aldım. Alan adım natro üzerindeydi. Oradan ns kaydı oluşturalamadığını öğrendim.Godaddy den hesap alırsan orada var dediler gittim godaddy den alan adı aldım ns oluşturmayı bulmam yaklaşık 3 gün aldı 🙂 ama sonunda oldu. Şimdi derdime gelince elimde kendime ait herhangi bir kar amacı gütmeyen kendi oyun bahçem diyebileceğim birkaç alan adım var. Yapmak istediğim ise çok basit dışarıda birilerinin sunucusunda alan adlarımı tutmaktansa kendi sunucumda tutmak. Aşağıda şu an için geçerli olan yapılandırmam var ve sorunum çok basit godaddy den oluşturuduğum ns kaydı normal ping atarken kendi pc imde verdiğim ip adresi ile çıkıyor ayrıca bu opendns te te görünüyor (ip adresi). Ancak ve ancak aldığım hata dns1.desteksupport.com returned (SERVFAIL) open dns üzerinde türkçe meali ise "SERVFAIL - This error indicates that the requested domain's nameserver experienced an internal error" buymuş. Yani dns imizi düzgün yapılandırmadığım için siteye ulaşamıyormuşum. Aşağıda dns kayıtlarım var ve eklediğim resimlerin altında sorularım. Bana yardım edebilir misiniz?


 


Bu arada buraya kadar dns için modemden port yönlendirme yapıldığını bilmiyordum ama olması gerektiğini öğrendim doğrumu bilmiyorum ama ns için gerekli olan 42 ve dns için gerekli olan 53 ile 953 nolu portları sunucuma yönlendirdim. Sonra modemden 80 nolu portumda sunucuma yönelik olarak bekliyor.Buraya kadar port olayını düzgün halledebildiysem sorularım ve resimlerim aşağıda.


1- Tcp/Ip Ayarlarım.


 Tcp/Ip Ayarlarım


 2 -Dns Kurulum Aşaması Birinci Bölüm


 


3 - Aşama İki


 


4 - Aşama Üç ( Alan Adım )


 


5 - Aşama Dört ( İleri ileri devam 🙂 Klasik )


 


6 - Aşama Beş


 


7 - Aşama Altı ( burada sorgularda bulunamayan bir domain olursa yönlendirme olmasın diye boş geçtim )


 


8 - Aşama Yedi ( kurulum bittikten sonra ilk işim nameserverlarımı değiştirmek oluyor.Bunlar da godaddy altında eklediklerim olan dns1.desteksupport.com ve dns2.desteksupport.com bunları takıldığım yer olan ilk bölüme geldik işte burada ttnet in verdiği sabit ipmimi yazacağım yoksa sunucuya vermiş olduğum ip yimi bilemiyorum. Bu resimde sunucunun benim vermiş olduğum ipisi yazılı )


 


9 - Aşama Sekiz ( resimde de görüldüğü gibi iki adet nameserverımı sunucunun kendi lokal ip si ile düzenlenmiş son durumu ilk kurulumda gelen msteknik nameserver adını ise sildim. Bu yapıdan sonra bu bölümü yenileyince nameserver lara ait yeni bir a kaydını dns kendi oluşturuyor onları ben yapmıyorum. )


 


10 - Aşama Dokuz ( daha sonra yine burada ki eser solmaz beyin yazmış olduğu makale üzerinden giderek dns içinde oluşturulması gereken kayıtları oluşturmaya çalışıyorum ve ptr kaydını oluşturması için seçili bırakıyorum. bu arada ileriye dönük zone nun ilk kurulumundan sonra geri dönük arama için sunucunun lokal ip si olan 192.168.1 için geri dönük zone oluşturup kayıtlarımı öyle ekliyorum. )


 


11 - Aşama On ( kayıt oluşturmada herşey iyi güzel giderken cname kaydını ne zaman oluşturmak istesem aşağıdaki hatayı alıyorum. burada da bir dünya kombinasyon denedim diğer ad kısmına www fqdn e sadece desteksupport.com girmek gibi aklıma gelen herşeyi yazdım ama sonuç aynı )


 


 


Şimdi geleyim sadede Türk telekomdan sabit ip im var. Kendime ait natro ve godaddy den iki tane alan adım var. Sunucum var (windows 2003 server) . Modem üzerinden bütün gerekli portlar sunucuma yönelmiş vaziyette (zyxel modem). Godaddy de duran domain im için ns kaydım var ve ttnet in sabit ip si ile aynı. Acaba ben nerede yalnış yapıyorum? Yani godaddy den oluşturduğum ns kaydı kendi içimdeki sunucuya bir türlü yönlenmiyor? Ya da yönlendiğini nasıl anlarım? diğer domainimi godaddy ns ime nasıl yönlendiririm ve o yönlenen domain i tekrardan kendi dns ime tanıtıp işte o adresinde yeri burasıdır diyebilirim? Ya da bunların olması için ttneti arayıp geriye dönük bir zone da onların mı açması lazım?Nedir yani benim derdim de olmuyor?


Yardım edecek arkadaşlara ve konuyu bu kadar uzattığım ve okuma zahmetinde bulunan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 24/04/2010 05:55

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Açıkcası sizin ne yapmak istediğinizi anlamadım ns leri kendi dnsiniz üzerindemi tutmak istiyorsunuz yoksa web sitelerinizimi yayınlayamıyorsunuz.


tam olarak ne istediğinizi daha net olur yazarsanız  daha iyi anlaşıcaz


web sitenizi yayınlamak istediğinizi varsayıyorum şu adımları takip etmelisiniz.


godady üzerinde yeni bir a kaydı oluşturun


hostname : @


Points to ip Address: telekomun verdiği statik real ip


 


yeni bir cname kaydı oluşturun


Enter An Alias Name : www


Points to host name: @


 


godady üzerinde bu ayarlamaları yaptıktan sonra (mx kaydı gerekmediğini düşünüyorum) 


Yukarıdaki resimde www kaydını yanlış oluşturmuşsunuz  www olarak a kaydı oluşturduktan sonra aynı isimde www diye cname oluşturmaya çalışmışsınız hata verme sebebi budur muhtemelen


kendi dnsiniz üzerine gelin  


yeni bir a kaydı oluşturun


üste www  yazıyorsunuz


alta real ipinizi giriyorsunuz.


modemden 80 portu ilgili makinaya yönlendirdiyseniz siteniz açılır.  


istediğiniz ns kayıtlarını kendi dnsiniz üzerine almaksa cevap yazın ona göre konuşalım.


sizin karışık sorunuza karışık bi cevap verdim saat sabahın 5i olmuş yarın kalkabilirsem diğer postlarda toparlarız  [:D]


 

 
Gönderildi : 24/04/2010 07:27

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

 

istediğiniz ns kayıtlarını kendi dnsiniz üzerine almaksa cevap yazın ona göre konuşalım.

sizin karışık sorunuza karışık bi cevap verdim saat sabahın 5i olmuş yarın kalkabilirsem diğer postlarda toparlarız  [:D]

 

 

evet kusuruma bakmayın soru sormuşum ama ne istediğimi tam soramamışım. dediğiniz gibi godaddy de oluşturduğum ns kaydını kendi dns imde tutmak ve ileride alacağım domainleri bu ns kaydına ve haliyle kendi sunucuma ve dns ime yönlendirmek. 

 
Gönderildi : 24/04/2010 16:50

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Merhaba kendi dns iniz üzerinde ns kayıtlarınızı oluşturduktan sonra


 


Domain Manager ekranında sol alt köşede "Host Summary" bölümünde ns ismini ve ipinizi yazın


godady üzerinde nameserver manage ekranına gelin  "i have a spesific nameservers for my domains" işaretleyerek 


burayada ns kayıtlarınızı yazın, belli bi zaman geçtikten sonra ns kayıtlarınız kendi dns iniz üzerinde tutulacaktır.


ns kayıtlarınızın hangi ipde tutulduğunu görmek için aşağıdaki web toolu kullanabilirsiniz


http://www.mxtoolbox.com/DNSLookup.aspx

 
Gönderildi : 24/04/2010 21:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba kendi dns iniz üzerinde ns kayıtlarınızı oluşturduktan sonra

 

Domain Manager ekranında sol alt köşede "Host Summary" bölümünde ns ismini ve ipinizi yazın

godady üzerinde nameserver manage ekranına gelin  "i have a spesific nameservers for my domains" işaretleyerek 

burayada ns kayıtlarınızı yazın, belli bi zaman geçtikten sonra ns kayıtlarınız kendi dns iniz üzerinde tutulacaktır.

ns kayıtlarınızın hangi ipde tutulduğunu görmek için aşağıdaki web toolu kullanabilirsiniz

http://www.mxtoolbox.com/DNSLookup.aspx

 

teşekkür ederim bu dediklerinizi zaten yapmıştım buralarda sorun yok zaten şu an da da dns ime düşmeye başladı kayıtlar ancak bu verdiğiniz siteden test yaptığımda nedense kayıtlarım gözükmüyor ama sitelerim açılmaya başladı. birde cname oluştururken sorun yaşıyorum. şöyle anlatayım cname i önce oluşturursam www a kaydını sonra oluşturabiliyorum ama önce www a kaydını açıp sonra cname açarken olmuyor hata veriyor birde ben boş a kaydı için cname oluşturamıyorum. bunlar neden oluyordur?

 
Gönderildi : 25/04/2010 05:39

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

www kaydı için neden hem a kaydı hemde cname yaratmaya çalışıyorsunuz


a kaydı yaratırsanız dns www isimli bir makine varmış gibi davranır


cname, (alias) (takma isim) kullanırsanız dns fqdni gösterdiğiniz makinanın  aynı zamanda www isimli makine olduğunu anlar ona göre hareket eder


siz www için hem a kaydı hemde cname yaratmaya çalışıyorsunuz aynı işlemi yaptığınızdan dolayıda hata alıyorsunuz


ya a kaydı yaratın yada cname


CNAME 'e herhangi bir isim vermeden (ilgili makineyi gösterdiğiniz takdirde)  kayıt açabiliyor olmanız gerekiyor, gönderdiğiniz resimlerde 5,6 tane  kayıt görünüyor bence aynı kayıtları tekrar tekrar açmaya çalıştığınızdan dolayı hata alıyorsunuz


iyi çalışmalar..

 
Gönderildi : 25/04/2010 13:57

Paylaş: